Pitamo za čitatelja

Horor u gradu: Čega je Centar 2 centar?

''Nije 'zgodno ni muškarcima u najvećoj snazi prolaziti po ovom mraku jer nikad nisi siguran odakle može netko iskočiti i napasti te.''
Lifestyle / Flash | 09. 06. 2023. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Navodno bi Centar 2 u Mostaru treba biti centar grada, ali kada padne mrak ili kiša, svejedno, nije preporučljivo ženama, djeci do 15 godina ili starijima od 60 da se kreću tim dijelovima grada jer već mjesecima oko Japanske škole ne radi javna rasvjeta'', stoji u upitu čitatelja našeg portala koji je ogorčen činjenicom kako mjesecima nitko ništa ne poduzima po pitanju ovog problema.

Foto: Čitatelj / Centar 2 u mraku

Navodi kako su, uz nepostojanje rasvjete, lokve na sve strane, nepropisno parkirani automoili te da nije 'zgodno ni muškarcima u najvećoj snazi prolaziti po ovom mraku jer nikad nisi siguran odakle može netko iskočiti i napasti te.'

Foto: Čitatelj / Prilaz školi

Kao problem koji se nadovezuje na ovu priču čitatelj ističe i (ne)zaštitu imovine, a kako kaže, radi se o najužem centru grada, valjda.

''Same slike i ne mogu dočarati pravu sablasnost ovog prostora dok se ne dođe ne lice mjesta i osjeti potpuna jeza tišine, zvukova, mraka, lokvi, bara i svakojakih rupa, pridodatim smradom iz kanalizacijskih šahtova'', stoji u svojevrsnom pozivu svima onima koji nevjeruju da posjete ovu, moguće novu, horor atrakciju.

Podsjetimo, Mostar se nije proslavio s rekonstrukcijom javne rasvjete. Tako je rasvjeta u Ulici kralja Tomislava, na mostarskoj Aveniji, umjesto poboljšanje rasvjete, dobio se efekt zebre koji ugrožava sigurnost sudionika u prometu.

Pogotovo jer su pješački prijelazi, kao i pristup pješačkim prijelazima u mraku. Iako je zamjena sustava javne rasvjete u Ulici kralja Tomislava u Mostaru, tzv. Avenija, koja je rađena u sklopu projekta IRENE, dobila zeleno svjetlo od nadzora gradnje, pokazalo se da projekt nije urađen po propisima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close