Kulturno-sportska manifestacija

Čak 43 događaja na ovogodišnjem Posuškom litu

Članica organizacijskog odbora Mirjana Biško istaknula je kako na čitavoj manifestaciju sudjeluje velik broj posjetitelja.
Lifestyle / Flash | 28. 05. 2019. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Konferencija za medije Posuškog lita 2019.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja kulturno-sportske manifestacije 'Posuško lito 2019.' bit će održano čak 43 događaja.

Članica organizacijskog odbora Mirjana Biško istaknula je kako na čitavoj manifestaciju sudjeluje velik broj posjetitelja.

''Ovo je ujedno znak kako se naša manifestacija iz godine u godinu razvija. Ako tome dodamo nekoliko desetaka tisuća ljudi koji posjećuju  ovu kulturno-sportsku manifestaciju, uistinu možemo reći kako Posušje u ljetnim mjesecima postaje središte Hercegovine'', rekla je Biško na konferenciji za medije koja se održala u utorak u Posušju.

Podsjetila je kako i ove godine program započinje Danom branitelja 30. svibnja, a uz niz događaja kojima će biti ispunjeni mjeseci pred nama, poseban naglasak je stavila na glazbeni događaj koji će se održati početkom kolovoza.

Na Festivalu klapske pisme, koji je središnji događaj manifestacije, nastupit će 31 klapa.

''Središnji događaj Posuškog lita je Festival klapske pisme, koji se ove godine održava tri večeri, 2.,3. i 4. kolovoza. U natjecateljskom djelu programa nastupit će 31 klapa, dok će u revijalnom dijelu nastupiti zvučna imena hrvatske glazbe, Radojka Šverko, Đani Maršan i Zorica Kondža'', navela je.

Ovogodišnje Posuško lito završit će Gastro festivalom koji se, navode organizatori, priprema 31. kolovoza i 1. rujna u Masnoj Luci (Park prirode Blidinje), a predstavlja sinergiju kućne radinosti, domaćih proizvoda i zdravog načina života.

Posuških igara bez granica ove godine obilježavaju svoj deseti rođendan, a bit će u znaku 13 igara.

''Došli smo do jubilarnih 10. Posuških igara Bez granica. Kad smo započeli 2010., startali smo s jednim danom. Danas se održavaju dva dana. Također prve godine bilo je sedam disciplina, sada ih je trinaest. Od 170 natjecatelja u početku, došli smo do brojke od 634 natjecatelja iz Hercegovine i šire'', rekla je jedna od organizatorica Ivanka Arapović Galić.

Kao posebna atrakcija na Litu, navode organizatori, nastupit će hrvatski ansambl – Lado, koji u Posušje stiže 4. srpnja.

''70 godina postojanja dovoljno govori o tome što je Lado. 40 vrhunskih plesača i 14 odličnih glazbenika će nas uveseljavati taj dan. Lado često zovu plesnim muzejom, jer u svojoj riznici imaju 1.200 kompleta narodnih nošnji iz Hrvatske, a neke su stare preko 100 godina. Vjerujem da je to zaista jedna atrakcija'', rekla je Arapović Galić.     

U sportskom dijelu Posuškog lita održat će se niz turnira.

''Uz pregršt događaja treba istaknuti Malonogometni turnir Sv. Ivan Rakitno, Memorijalni turnir u bridgeu Jerko Jerry Kovač, a početkom srpnja imamo jedan od najposjećenijih događaja - to je Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti. Ovdje treba napomenuti da četvrtu godinu zaredom sav prihod ide za rekonstrukciju infrastrukture unutar osnovnih škola'', tvrdi Zvonimir Širić.

Širić je još naveo kako se kroz program organizira i Streetball turnir, Posuški đir, Malonogometni turnir hercegovački Vinjani 2019., Turnir u golfu, Međunarodni nogometni memorijalni turnir Ivica Miloš i Miljenko Nenadić te Liga Hercegovine koja se organizira krajem kolovoza, a predstavlja završnicu svih turnira općinskih razina, priopćili su organizatori Lita. 

Kopirati
Drag cursor here to close