Fesstivali

Bob Marleyev sin na na desetom Demofestu

Lifestyle / Flash | 23. 03. 2017. u 09:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ky-Mani Marley, jamajkanski reggae i hip hop glazbenik, sin legendarnog Boba Marleyja, nastupit će sa svojim bendom na desetom Demofestu!

Ky-Mani će na glavnoj, "Basstion" bini Demofesta nastupiti u petak 21. srpnja, druge festivalske večeri, kada će predstaviti svoje posljednje studijsko izdanje.

Kao reggae i hip hop glazbenik sa Jamajke, Ky-Mani je nastavio put koji je započeo njegov otac Bob Marley. Rođen u zemlji reggae glazbe, Ky-Mani se u ranom djetinjstvu seli u Majami i posvećuje sportu. Rastao je nesvjestan talenta koji je naslijedio od oca i svu svoju energiju usmjerio ka atletici i američkom fudbalu, da bi ga majka kasnije navela da se okrene glazbi.

Tijekom 1996. godine izdaje album "Like Father Like Son", dok u 21. godini surađuje sa hip hop glazbenikom Pras iz grupe The Fugees i gostuje na obradi kultne pjesme "Electric Avenue", koju u originalu izvodi Eddy Grant. Ovo je napravilo preokret u njegovom životu i Ky-Mani odlučuje da ostane dosljedan svom glazbenom porijeklu. U svom daljem radu koristi reggae osnove, koje zatim obogaćuje primjesama blues, rock i hip hop glazbe. Zbog svih tih utjecaja se ne izjašnjava samo kao reggae umjetnik, a njegova glazba je sirova i snažna, te slušatelja uvodi u njegovu životnu priču. Život ulice, mir, ljubav i zajedništvo principi su na kojima Ky-Mani gradi svoj put.

Naredni album objavio je 2000. godine pod nazivom "The Journey", nakon čega slijede "Many More Roads" (2001) i "Milestone" (2004). Okušao se i na filmu, pa je 2002. godine glumio Kassa u filmu "One Love". Pet godina nakon toga, Ky-Mani objavljuje album "Radio", te tijekom 2008. godine putuje i nastupa zajedno sa Van Halenom na svim većim festivalima u Europi i Južnoj Americi. Nastavlja sa filmskim i televizijskim pojavljivanjima, te objavljuje autobiografiju "Dear Dad" u veljači 2010. godine. Od 2015. godine objavljuje pod svojom etiketom Konfrontation Records, pod čijim okriljem je do sada izdao albume "Maestro" (2015) i "Conversations" (2016) sa Gentlemanom kojeg je publika Demofesta mogla čuti i vidjeti prije dvije godine.

Deseti Demofest će se ove godine održavati od 20. do 22. srpnja na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a pored Ky-Manija Marleyja do sada potvrđeni izvođači su Marky Ramone, Dubioza kolektiv, Lačni Franz, Edo Maajka, Bad Copy, Freemasons, Funkerman, a tu je i lokalna podrška bendova Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

Kopirati
Drag cursor here to close