Nisu htjeli odati krivca

Banja Luka: Profesorica za kaznu ošišala čitav razred

Lifestyle / Flash | 30. 03. 2016. u 07:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesorica mikrobiologije Daliborka Savičić u srednjoj Medicinskoj školi u Banja Luci za kaznu je na razrednom satu ošišala po pramen kose svim učenicima u razredu III3.

Ovu informaciju, do koje su došle "Nezavisne", o nezapamćenom slučaju u prosvjetnoj praksi potvrdilo je više sugovornika, a između ostalih, i rukovodstvo ove obrazovne ustanove. Sugovornici su ispričali da je jednoj učenici iz razreda navodno neko od učenika za vrijeme odmora upaljačem oprljio dio kose. Profesorica Savičić je pokušala saznati tko je to uradio, a kada nije dobila priznanje otišla je po škare, vratila se u učionicu i svim učenicima, kao pedagošku mjeru ošišala je po pramen kose.

Nakon incidenta učenik koji je bio predsjednik odjeljenja III3 rekao je da ne želi više predstavljati svoje kolege iz prosvjeda zbog situacije koja se dogodila. U Medicinskoj školi potvrdili su informaciju o šišanju pramenova kose svim učenicima u razredu, ali tvrde da su se učenici prethodno složili s tim postupkom kao vidom kolektivne odgovornosti.

"Tri dana nakon što je djevojčici neko spržio kosu, profesorica je održala razredni sat na kojem je pokušala saznati tko je to uradio. Kad nije uspjela saznati, svi su se složili da podijele odgovornost i da se svakom odsječe po pramen kose", rekao je Vladimir Jagodić, direktor Medicinske škole.
Dodao je da je gledao kosu djevojčice i ostalih učenika, te da se ni kod koga ne vidi da nedostaje kosa.

"Upravi se niko nije žalio jer je to bio njihov dogovor. Nije se ovo trebalo dogoditi, pedagoški svakako nije bilo i vidim da je razrednica izvukla pouku i da se to neće ponoviti bez obzira što su učenici to predložili", kaže Jagodić.

Ipak, ostaje nedoumica ako je sve ovako kao što direktor kaže, zašto se grupa roditelja žalila zbog šišanja njihove djece, zašto je najbolji učenik i predsjednik razreda odstupio sa tog mjesta poslije toga, te zašto je u ponedjeljak, 28. ožujka, bio sazvan izvanredni roditeljski sastanak.
Nezavisne su saznale, kako su na roditeljskom sastanku svi prisutni roditelji potpisali izjavu da neće teretiti profesoricu ni na koji način.

Kopirati
Drag cursor here to close