Planirane investicije

Austrijske željeznice intenzivno ulažu u infrastrukturu

Austrijske željeznice svakodnevno se brinu da više od 1,2 milijuna putnika i oko 1.230 teretnih vozova sigurno stignu na svoje odredište, s ciljem da sigurno i ekološki svjesno prevoze ljude i teret do njihovog odredišta.
Lifestyle / Flash | 16. 01. 2024. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijske savezne željeznice (ÖBB) u tekućoj godini planiraju visoke investicije u proširenje i modernizaciju infrastrukture željeznica. S 95,5 posto točnosti u putničkom prometnog ubrajaju se među najtočnije željeznice u Europi.

Austrijske željeznice svakodnevno se brinu da više od 1,2 milijuna putnika i oko 1.230 teretnih vozova sigurno stignu na svoje odredište, s ciljem da sigurno i ekološki svjesno prevoze ljude i teret do njihovog odredišta.

Planirane investicije Austrijskih željeznica iznose 1,09 milijardi eura, a naglasak je stavljen i na održavanje i modernizaciju željezničkih postrojenja. Investicijski program za razdoblje 2024.-2029. s ukupno više od 21 milijardu eura, ključan je za povećanje kapaciteta, osiguranje kvalitete željezničke mreže i daljnje povećanje privlačnosti ekološkog željezničkog prijevoza. Projekti duž sjeverno-južne veze i zapadne pruge, kao i u Beču, imaju za cilj osigurati brze i pouzdane veze. U studenom je Beč proglašen najbolje povezanim gradom željeznicom u Europi, a u prosincu je bečka glavna željeznička stanica osvojila drugo mjesto na Europskom indeksu željezničkih stanica.

Kako interesiranje za ekološki održivu mobilnost u Austriji raste, tako raste i entuzijazam za putovanje željeznicom. Austrijske željeznice igraju predvodničku ulogu u održivosti, te nastoje putovanje željeznicom učiniti što udobnijim, jeftinijim i jednostavnijim. Brojne nove solarne elektrane pridonijet će proizvodnji ekološki prihvatljive solarne energije. Do 2030. godine, cilj je povećati udio proizvodnje energije iz obnovljivih izvora na 80 posto.

Dodatno uz investicije, ÖBB u 2024. godini preuzimaju spajanjem teretnih željezničkih stanica ili terminala i modernizacijom željezničkog prometa, u istočnom dijelu bečke regije oslobođene su velike površine zemljišta, koje će se moći koristiti u druge svrhe. Kompanija nastavlja i ulagati u izgradnju stambenih objekata za svoje uposlene.

Kopirati
Drag cursor here to close