Čisto kao nikad prije!

Ako su vam čaše mutne nakon pranja u perilici, probajte ovo

Ako ste ikada doživjeli situaciju da su vam čaše ostale mutne nakon pranja u perilici, onda znate koliko je taj osjećaj frustrirajući.
Lifestyle / Flash | 10. 01. 2024. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim neželjenih mrlja, ponekad se znaju pojaviti i čudna oštećenja za koja ne znamo razlog. Ako ste bezuspješno tražili način da popravite ovo stanje, ne brinite. U ovom članku otkrivamo neke od najboljih trikova koji će vam pomoći da povratite sjaj i kristalnu čistoću vaših čaša. 

Ocat

Svi već sigurno znate da je ocat jedno od najboljih prirodnih sredstava za čišćenje. Kako vam čaše nakon pranja u perilici ne bi opet bile mutne, dovoljno je dodati pola šalice octa u perilicu pri svakom pranju.

Ovaj postupak će pomoći kod uklanjanja kamenca i nečistoće koje uzrokuju zamagljenost. Octena kiselina pomaže kod razgradnje masnoća te osigurava blistav sjaj vašim čašama. Osim ove pogodnosti, ocat će povoljno utjecati na unutarnje dijelove perilice, što će joj omogućiti dugotrajnu učinkovitost. 

Soda bikarbona

Još jedan moćan saveznik u čistoći doma je soda bikarbona. Možete je koristiti za čišćenje no nerijetko vam može pomoći i kod probavnih tegoba.

Ovo jeftino čudo vam može pomoći i kod mutnih čaša nakon pranja u perilici za suđe. Pomiješajte sodu bikarbonu s malo vode te napravite pastu kojom ćete kasnije u tankom sloju namazati čaše. 

Ova pasta će ukloniti sve mrlje te će vaše čaše zasjajiti blistavim sjajem. Osim toga, soda je dobar saveznik u borbi protiv neugodnih mirisa tako da će ukloniti sve mirise hrane iz perilice. 

Limun

Osim što ima osvježavajući miris, limun je odličan za uklanjanje mrlja. Sve što trebate uraditi je narezati par kriški limuna i staviti ih u korpicu sa priborom u perilici. Nakon pranja vaše čaše će biti besprijekorne a miris limuna će se širiti svuda po domu. Nema problema, zahvalit ćete nam kasnije!

Limunska kiselina 

Limunska kiselina koja je dostupna u obliku praha je jedan od najboljih načina uklanjanja kamenca i mrlja od vode. Dovoljno je dodati malu količinu limunske kiseline zajedno s tabletom za pranje posuđa, kako bi pojačali njegovo čišćenje.

Osim uklanjanja starih i novih tvrdokornih mrlja, ova kiselina će pomoći u sprječavanju minerala na staklu, te pružiti vašim čašama dugotrajan sjaj. 

Za kraj 

Ako vam se ikada dogodilo da su vam čaše bile mutne nakon pranja u perilici, obavezno probajte ove trikove. Osim što ćete vratiti blistav sjaj vaših omiljenih čaša, sve ćete to postići na potpuno prirodan način. 

Kopirati
Drag cursor here to close