Pokušaj

U Sarajevu se sprema obaranje Guinnessovog rekorda

Obaranje Gulnnessovog rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira planirano je 12.12.2017. god. u 12 sati u gradskoj Vijećnici u Sarajevu, a učešće će uzeti dvadeset učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva.
Lifestyle / Flash | 10. 12. 2017. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za promociju pijanizma i klavirske glazbe 'Tattile' ima veliko zadovoljstvo najaviti održavanje službenog pokušaja obaranja Guinnessovog rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira.

Projekt implementira Udruženje za promociju pijanizma i klavirske glazbe 'Tattile' čije su osnivačice aktivno ukIjučene u razvoj kulturne scene u suradnji sa agencijom Fena iz Sarajeva u okviru koje su do sada djelovale i uspješno realizirale dva festivala klavirske glazbe, solističke koncerte mladih pijanista Damira Durmanovića i AIjoše Jurinića, kao i koncert 'Plavog orkestra' ispred sarajevske Vječne vatre.

"U nastojanju da promovramo pedagoški i umjetnički rad, profesiju, mlade pijaniste te sve navedeno približimo što širem auditoriju odlučili smo se oboriti postojeći rekord koji trenutno drže učenici i studenti profesorice Angele Montemurro iz Barija (Italija) koji su u listopadu 2014. godine posljednji put oborili rekord kada je njih 18 sviralo za jednim klavirom", navode organizatori.

Obaranje Gulnnessovog rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira planirano je 12.12.2017. god. u 12 sati u gradskoj Vijećnici u Sarajevu, a učešće će uzeti dvadeset učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Kompozicija koju će 20 sudionika izvesti je 'Galop Marche', francuskog muzikologa i kompozitora Alberta Lavignaca. Ista kompozicija je prethodno korištena za obaranje ovog rekorda, ali za manji broj ljudi, a za ovu priliku za 20 ruku kompoziciju je prilagodio i raspisao mladi bosanskohercegovački kompozitor Đorđe Jovančić, koji je i prethodno uspješno surađivao sa udruženjem 'Tattile'.

U obaranju rekorda sudjelovat će učenici iz OMBŠ 'Novo Sarajevo', 'Basics' škole, OMŠ 'Mladen Pozajić' i Srenjoškolskog centra Istočna Ilidža. Obaranju rekorda predhodit će prigodni koncert mladih perspektivnih pijanista iz Sarajeva, a predviđeno trajanje programa je oko 45 min.

Projekat obaranja rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira realizirat će se pod pokroviteljstvom grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake, uz partnerstvo JU OMBŠ 'Novo Sarajevo' i MAUBIH – Basics škole te uz podršku kompanije Perutnina Ptuj.

Piano Fest 'Tattile' ovom prilikom poziva sve zainteresirane ljubitelje glazbe, pijanizma i kulture iz Sarajeva da im se pridruže u Gradskoj vijećnici 12. prosinca na ovom nesvakidašnjem događaju i učine ga što većim i ljepšim. Ulaznice za isti mogu se kupiti na blagajni Gradske vijećnice na dan događaja po redovnom cjeniku muzeja.

Kopirati
Drag cursor here to close