Sjećanje na EKV

Članovi EKV-a će koncertom podsjetiti na stare, dobre hitove

EKV je definitivno obilježio '80-e, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova glazba s pravom smatra obaveznom lektirom.
Lifestyle / Flash | 11. 11. 2018. u 00:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Početak studenog će opet biti vrijeme kada ćemo dodirnuti prošlost i dozvoliti joj da nam vrati naša kristalna sjećanja. 'In Memoriam of EKV' naš je način da ta lijepa sjećanja sačuvamo od zaborava", navodi se u priopćenju Kuće muzike i zabave Panta Rhei iz Sarajeva.

Koncertima će se obilježiti dvadeset druga godišnjica od prerane Milanove smrti i to koncertima sa bivšim članovima 'Ekatarine Velike'. EKV je definitivno obilježio '80-e, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova glazba s pravom smatra obaveznom lektirom.

A kako to posljednjih desetljeća na ovim prostorima biva i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam začinjavale život tih godina. I sada, samo nekoliko godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih.... Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono što ćete imati priliku čuti u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, ekipa je koja je, na njihovu sreću, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a.

Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija glazbenika, članova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema glazbi, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvećih rock&roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirirao u raznim fazama naših života.

"Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sjećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svjesni njihove potpune nezamjenljivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV čuti uživo, da dio tog duha osjete na koncertu", navodi se iz Panta Rhei. "Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama", kazu članovi benda.

A članovi su:
Marko Milivojević (bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. i svirao na albumima 'Dum dum' i 'Neko nas posmatra', kao i na live albumu 'Kao u snu').
Dragiša Uskoković - Cima (koji je svirao na albumima 'Neko nas posmatra' i 'Kao u snu', te na velikom broju živih svirki u to vrijeme).
Aleksandar Saša Sarajlić (vokal i bas gitara, koji neodoljivo, skoro zastrasujuće, podsjeća na Milana).
Predrag Stevović (gitara, glazbenik i producent).
Dejan Tomović - Tomke (na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu 'Vampiri).

Na koncertima će biti izvedene dvije neobjavljene Milanove pjesme. Upravo te dvije pjesme će dva bivša člana EKV (Marko i Ćima), te Tomke, Predrag i Saša (bend 'Krug') zajedno sa sarajevskom Kuće muzike i zabave Panta Rhei uskoro objaviti.

Desetu godinu za redom, Panta Rei zajedno sa tri bivša člana EKV organizira koncerte u znak sjećanja na Milana i 'Ekatarinu Veliku'.

Ulaznice za koncert u Zenici su u pretprodaji 8 KM (caffe Zona), za koncert u Sarajevu cijene karte u pretprodaji su 10 KM (Cinemas klub Sloga, cijena karte na dan koncerta je 15 KM). Karte za koncert u Tuzli u pretprodaji se mogu nabaviti po cijeni od 8 KM (cd shop Mido na Korzu, na dan koncerta 10 KM).

Ulaznice za koncert u Mostaru u OKC 'Abrašević' mogu se kupiti po pretprodajnoj cijeni od 10 KM (broj karata ograničen) u trafici na Rondou i OKC 'Abrašević' (cijena karte na dan koncerta je 12 KM).

Kopirati
Drag cursor here to close