Božićna čarolija bez nereda

7 najboljih savjeta za blagdansku kupovinu bez stresa

Dolazi najljepše doba godine, ispunjeno ljubavlju, toplinom i veseljem te je blagdanski duh svuda oko nas.
Lifestyle / Flash | 14. 12. 2023. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

No osim uživanja u svim čarobnim trenucima koje ćemo provesti s našim najmilijim, nije tajna da zbog mnoštva obaveza i velike blagdanske kupovine možemo biti pod stresom više nego inače.

Da bi vam olakšali božićnu kupovinu i organizaciju svih obaveza koje vas čekaju, donosimo najbolje savjete uz koje ćete, nadamo se, uspjeti ukrasti pokoji trenutak za sebe i odmoriti se onako kako zaslužujete. 

1. Napravite popis za kupovinu

Prva stvar koju trebate uraditi je napraviti detaljan plan i popis za kupovinu. Tako ćete u jednom danu kupiti namirnice koje su vam potrebne za božićne slastice i blagdansku trpezu kao i darove za vaše najdraže. 

Razmislite unaprijed i pametno birajte namirnice za Božićni ručak. Ne dopustite da vas blagdansko uzbuđenje odvuče u nepotrebnu kupovinu

2. Kupujte na mjestima koje imaju sve ono što vam je potrebno

Stres oko blagdanske kupovine ćete smanjiti ako odlučite kupovati na mjestima na kojima imate sve što vam je potrebno. Birajte velike trgovačke centre koji imaju hranu, piće, ukrase te trgovine u kojima možete pronaći najbolje darove po pristupačnim cijenama.

Tako nećete morati hodati od jednog mjesta na drugo te ćete uštedjeti dragocjeno vrijeme. Uz to se nećete previše umoriti te ćete moći ukrasti koji trenutak samo za sebe.

3. Napravite predah za kavu za vrijeme kupovine

Foto: Canva / 3 žene razgovaraju uz kavu

Istina je da je božićna kupovina velika i stresna no to ne znači da se tijekom nje ne možete odmoriti. Štoviše, pauza je i više nego poželjna. Priuštite si okrjepu i odmor od hodanja i guranja teških kolica, te uživajte uz mirise svog omiljenog toplog napitka.

Sigurni smo da ćete se nakon odmora osjećati bolje i biti spremniji za ostale slatke izazove blagdanske kupovine koji čekaju samo na vas.

4. Podijelite zadatke s drugim članovima obitelji

Jedan od najboljih načina da smanjite stres oko kupovine u blagdansko vrijeme i iscrpljenosti koja ide s njom je da podijelite zadatke s drugim članovima obitelji. Možete primjerice napraviti popis stvari koje vaš muž, majka ili svekrva mogu kupiti te se posvetiti nekim drugim stvarima.

Tako ćete moći bez žurbe obaviti kupovinu i možda tijekom iste, naći nešto što ste zaboravili staviti na svoj popis. Također, prednost kupovanja bez stresa i žurbe je uspoređivanje cijena, te ćete moći naći kvalitetne stvari koje su na akciji i tako uštedjeti. Nema problema, zahvalit ćete nam kasnije.

5. Krenite u kupovinu prije velikih gužvi

Ovo je definitivno jedan od top savjeta koje bi trebali poslušati jer će vam se itekako isplatiti. Svi znate koliko velike znaju biti gužve za vrijeme blagdana te je bolje svoju blagdansku kupovinu obaviti prije ostalih.

Kupite sve što vam je potrebno a ako se dogodi da neke od tih stvari u međuvremenu potrošite, lako ćete ih kupiti u obližnjoj trgovini. Također, ako kupujete prije svih, imate veće šanse da pronađete darove koje ste baš htjeli. U suprotnom, neki od njih bi se mogli rasprodati tijelom blagdanske groznice.

6. Ne bježite od online kupovine

Foto: Canva / Ilustracija - online kupovina

Iskoristite sve što vam je dostupno te se odvažite naručiti neke darove za vama drage ljude. Jednom kad upoznate blagodati online kupovine iz udobnosti svog doma, hodanje uokolo i traženje darova će pasti u zaborav.

Možete pratiti predblagdanske akcije te uštedjeti novce te iste iskoristiti za neke stvari koje ste odavno priželjkivali. Tijekom kupovine preko interneta pazite da su sve online trgovine pouzdane i da nude mogućnost zamjene proizvoda ako vam ne budu odgovarali. 

7. Uživajte u trenutku

Posljednji no ne i manje važan savjet je da jednostavno uživate u kupovini. Razumijemo da je pred vama mnogo obaveza koje trebate stići no budite zahvalni što uopće imate priliku priuštiti si sve te stvari.

Uzmite dovoljno vremena za sve što trebate obaviti te u tim slatkim mukama ne zaboravite na one koji nisu imali sreće kao vi, te im udijelite koju stvar kako bi i oni mogli dostojanstveno uživati u blagdanskom razdoblju. Zapamtite, dijeljenje je briga o drugima a to je ono što bi nam trebalo biti najvažnije na Božić.

Poruka za kraj 

Blagdanska kupovina ne mora biti stresna, te se iskreno nadamo da će vam naši savjeti pomoći da je obavite s užitkom. Uz malo organizacije ćete možete uživati u čarima darivanja, istovremeno izbjegavajući zamke koje dolaze s ovim godišnjim razdobljem.

Napravite pravi plan, probajte nove stvari te uživajte u procesu darivanja koji će ostati urezan u sjećanje vaših najdražih.

Sretne blagdane vam želimo!

Kopirati
Drag cursor here to close