Napravite shopping listu

Trikovi koji vas navode da kupujete i ono što niste planirali

Gospodarstvo / Flash | 21. 06. 2013. u 12:54 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina ljudi kupuje u supermarketima jer im to štedi vrijeme s obzirom da se mnogi raznovrsni proizvodi nalaze na jednom mjestu. trgovinama je, usprkos mnogobrojnih akcijama, cilj da zarade i učiniti će sve da vas navedu da potrošite što više novca.

Nutricionist Suzan B. Dopart podijelila je nekoliko svojih pouzdanih savjeta kako da ne budete neuki kupci.

Kako biste izbjegli trgovačke zamke dobro se informirajte. Birajte trgovine za koje znate da prodaju zdrave namirnice, napravite popis i držite ga se. Kad kupujete voće i povrće idite na tržnicu i birajte sezonske namirnice. Također, prije kupovine gricnite neku užinu – prazan stomak vas tjera na više kupovine.

Cvijeće vas na početku zavodi

Proizvodi i cvijeće koje se nalazi odmah na ulazu imaju namjeru zavesti vas da kupite što više. Velike radnje obiluju i prijatnim mirisima iz pekare i najjača su zamka da kupujete stvari koje niste planirali i koje vam realno ne trebaju.

Štandovi su varka

Razni izložbeni štandovi s neodoljivim artiklima služe isključivo tome da izazivaju vaše vizualne nadražaje da biste što više kupovali.

Visina očiju je ključna

Artikli na kojima trgovci najviše zarađuju nalaze se na policama u visini očiju – salame često imaju tu poziciju. Nije riječ samo o visini očiju odraslih osoba, već i djece jer se zna da roditelji često ne moguodoliti dječjim molbama.

Riječi koje zbunjuju

Proizvođači koriste riječi “nutritivno”, “zdravo” i “nemasno” da bi prodali hranu. Oni te riječi koriste ne zato što je to tako, nego zato što vas žele da uvjere u to, piše portal “Žena”.

Kopirati
Drag cursor here to close