?

5 pitanja za sve muškarce koji žele seks bez zaštite

Lifestyle / Flash | 06. 01. 2016. u 15:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Skoro svaki tip sa kojim sam spavala pokušao je izbjeći kondom. Kao da je u pitanju epidemija. Kao da svi misle da su imuni na bolesti. Ali to nije istina i zato želim postaviti par pitanja svim muškarcima koji misle da je OK imati seks bez kondoma", započinje svoje brutalno iskreno pismo čitateljica magazina Elite Daily, prenosi B92.

1. Razumiješ li kako funkcioniraju seksualno prenosive bolesti?

Je li moguće da si toliko glup? Ili još gore, da nisi uopće svjestan ili ti jednostavno nije stalo? Nije mi bitno ako ti je seks „bolji“ jer ne nosiš kondom. Tvoje samopoštovanje je vjerojatno na nuli ako nisi zabrinut za klamidiju, herpes, HIV...

2. Što misliš o trudnoći?

Pretpostavljam da bi ti bilo svejedno ako umrem. Ali što bi se dogodilo ako bih zatrudnjela tijekom jednog seksa bez kondoma, a tri godine kasnije bi ulicama skakutala mini verzija tebe, bi li te onda bilo briga?

Većina mojih seksualnih partnera čak ni ne pita koristim li kontracepcijske pilule. Umjesto toga mi objašnjavaju da će biti pažljivi bez kondoma. Vjerovali ili ne, pažnja nije toliko efikasna kao što mislite. Čak i da budete pažljivi, vi niste ti koji će se sljedećeg jutra probuditi brinući o tome hoće li tog mjeseca dobiti menstruaciju.

3. Je li ti uopće stalo do sebe?

Mogu razumijeti ako ti nije stalo do mene. Ali činjenica da si spreman sebe izložiti riziku i zaraziti se, me potpuno zbunjuje. Naravno, ovo je samo jedno od pitanja koja sebi moraš postaviti prije nego što imaš seks. Znam da možda izgledam „čisto“, ali kako prokleto možeš da znaš da to i jesam!

4. Vjeruješ li zaista da 10 minuta zadovoljstva vrijedi dovoljno da ne razmišljaš o opasnim posljedicama?

Ne zanima me koliko ti je penis lijep. Ne zanima me to što smo oboje napaljeni ili koliko si dobar ljubavnik. Je li bilo koji orgazam vrijedniji od zdravlja, važniji od života? Možemo imati sjajan seks i sa kondomom. Ako se ja osjećam sigurno i opušteno jer ga nosiš, seks će verojatno biti još bolji.

5. Misliš da ćemo šutjeti?

Možda su djevojke u prošlosti šutjele, pa misliš da možeš sve i izvučeš se. Ne više. Ne želim šutjeti i ležati mirno dok ti ugrožavaš moje tijelo. Priznajem, i ja sam donedavno šutjela. Ponekada se plašimo progovoriti jer smo uplašene ili ne želimo tebi kvariti doživljaj i uživanje. Ali sada, ako ćemo imati seks, jasno i glasno ću ti reći da uzmeš kondom i staviš ga.

Kopirati
Drag cursor here to close