Jednostavno održavanje

5 najboljih biljaka za uredske stolove

Ove biljke trebale bi biti u stanju preživjeti i duže periode bez vode, i općenito, bez njege.
Lifestyle / Flash | 27. 02. 2024. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad biramo biljke za ured, bitno je da prije svega zadovoljavaju jedan kriterij - da budu lake za održavanje. Ove biljke trebale bi biti u stanju preživjeti i duže periode bez vode, i općenito, bez njege – na primjer, u razdobljima godišnjih odmora. Najbolje lončarice za ured su one biljke koje ne zahtijevaju puno svijetla, vode i kojima prašina i ustajao zrak ne mogu naškoditi.

Prije no što nabaviš biljku za ured, razmisli na koje bi je mjesto smjestila, s obzirom na temperaturu i blizinu prozora, piše Žena.hr.

U nastavku predlažemo pet biljaka s kojima nećeš imati puno posla, a osvježit će tvoj radni prostor:

Zeleni ljiljan

Zeleni ljiljan, zvan još i Biljka pauk idealan je za manje uredske prostorije. Ova je atraktivna lončarica poznata po tome da čisti zrak, ali i po svojoj dugovječnosti. Zeleni ljiljan ne zahtijeva puno brige. U visinu naraste najčešće do 60 cm. Ljiljan je najbolje smjestiti na stol, uz prozor – zapravo bit će zadovoljan s bilo kojim mjestom sve dok dobiva barem malo sunčeve svjetlosti. Ako ga smjestiš na osunčanije mjesto, imat će više bijelih cvjetova. Ne treba mu mnogo vode, a najbolje je provjeriti prstom je li zemlja u tegli suha - jer to znači da je tvoj ljiljan žedan.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Samuel Gonçalves (@umbotaniconoapartamento)

Drvo života

Ova egzotična, tropska biljka podrijetlom iz Meksika intenzivno je zelena i ima listove nalik mačevima. Može uspjeti i u polusjeni, ali najbolje je da joj odabereš neko mjesto na indirektnom sunčevom svjetlu. Drvo života dovoljno je zaliti jednom u svakih 10 dana – ovisno o godišnjem dobu. Drvo života, drugim imenom juka, trebala bi, ako je vjerovati drevnim mudracima, štititi od nesreće i donijeti uspjeh - zato je svakako dobar izbor za tvoj radni prostor.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bryony Wesolowski ☞

Drag cursor here to close