46 ruku i 230 prstiju

23 učenika i profesora sviralo klavir za Guinnessa

Kako kažu sudionici ovog nesvakidašnjeg koncerta na jednom klaviru, ideja je ponikla na klavirskom odjelu Glazbene škole “Isidor Bajić”, kao jedan od načina da se klasična glazba približi publici
Lifestyle / Flash | 21. 09. 2019. u 09:29 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetitri (23) učenika i profesora glazbene  škole Isidor Bajić, 46 ruku, 230 prstiju i jedan klavir bilo je potrebno da se sinoć postavi novi rekord u istovremenom sviranju jednog klavira za Guinnessovu knjigu rekorda.

Na događaju koji je u organizaciji Omladinske prijestolnice Europe 2019. - OPENS održan u Gradskoj kući u Novom Sadu pijanisti glazbene  škole na jednom klaviru, izveli su kompoziciju pod nazivom “Zora” (Dawn) koju je komponirao bivši učenik iste glazbeneškole, a sada student Akademije umetnosti u Novom Sad, Ivan Marković.

Foto: Anadolija / 23 učenika i profesora sviralo klavir za Guinnessa

Kako kažu sudionici ovog nesvakidašnjeg koncerta na jednom klaviru, ideja je ponikla na klavirskom odjelu Glazbene škole “Isidor Bajić”, kao jedan od načina da se klasična glazba približi publici, na atraktivan i nesvakidašnji način, a ideju je dočekao i podržao OPENS. Za 46 ruku bilo je na raspolaganju 88 tipki pa je dosta vremena potrošeno da svako zauzme svoje polje za sviranje i da u pravom trenutku odsvira svoj deo.

“Pripremali smo se mjesec dana. U početku je bilo teško, ali kasnije je bilo sve lakše i lakše. Mislim da smo postavili novi rekord”, rekao je najmlađi član ovog pijanističkog orkestra na jednom klaviru, devetogodišnji Damjan Svijić.

“Ovo je kao šala, a u stvari nije šala, već je strašno ozbiljno jer je zahtjevalo ozbiljne pripreme, jer su se pripremali cijeli raspust”, naglasila je Radmila Rakin Martinović, direktorica novosadske Glazbene škole “Isidor Bajić”.

Ona je naglasila da je ovo bio izazov ali i sjajna motivacija učenika i profesora i sjajna prilika da se uče timskom radu.

Foto: Anadolija / 23 učenika i profesora sviralo klavir za Guinnessa
Kopirati
Drag cursor here to close