A nemaju veze s pranjem ruku

14 genijalnih trikova kako koristiti gel za dezinfekciju ruku

koristite dezinfekcijski gel i za druge namjene
Lifestyle / Flash | 14. 01. 2021. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim za zaštitu od prijenosa virusa u organizam, gel za dezinfekciju možete koristiti i umjesto šampona ili njime očistiti srebro

1. Vratite srebru sjaj

Ovo će sredstvo ukloniti svu prljavštinu s vašeg srebra, a potrebna vam je samo suha krpica na koju ćete staviti par kapi gela i lagano utrljati u prsten ili ogrlicu.

2. Očistite naočale

Možete trošiti novac na specijalne maramice ili tekućine, ali ako doma imate gela za dezinfekciju ruku, možete koristiti njega. Uklonit će sve mrlje a i ostatka laka za kosu, ako ga koristite, piše ordinacija.hr.

3. Koristite ga umjesto dezodoransa

Razlog zašto se neugodan znoj javlja ispod pazuha su bakterije, pa je nekako i logično da će ovo sredstvo spriječiti njihov razvoj ako ga namažete umjesto dezodoransa.

4. Brzo rješenje za akne

Bakterijska upala je upravo ono što uzrokuje nastanak akni , pa će par kapi dezinfekcijskog gela pomoći da se ta upala smiri. Možete ga isprobati i na mjestima uboda insekata.

5. Kao suhi šampon

Ako nemate vremena prati kosu, a pri ruci nemate ni suhi šampon, možete pošpricati na tjeme malo gela za dezinfekciju, umasirajte prstima i kosa će izgledati puno bolje.

6. Očistite peglu za kosu

Ako to niste učinili već neko vrijeme, uzmite ovaj gel i primite se posla. Ne samo da se na pegli može nalaziti sredstava za oblikovanje frizure veći bakterija, pa nakon što se pegla ohladi očistiti ju gelom i krpicom.

7. Očistite mrlje s ogledala

Kada na kosu nanosite lak, često se on nađe i na ogledalu, a nije ga uvijek lako s njega ukloniti. Uzmite malo papira i na njega stavite par kapi gela i vaše će ogledalo opet blistati.

8. Očistite četkice za šminkanje

Iako to rijetko činimo, njih je važno čistiti jer se na njima nalazi barem 10 groznih stvari koje ne želite na licu. Prvo ih operite a onda pošpricajte tekućinom za dezinfekcijom ili utjerate malo gela. Ostavite da se same osuše.

9. Odstranite mrlje od markera

Ako s vaša djeca, ili vi, slučajno markerom oštetili stol postoji jednostavno rješenje. Prvo pređite preko njega olovkom koja uklanja boje a onda pređite krpicom na koju ste stavili gel.

10. Mrlje od markera možete ukloniti i s odjeće

Možda zvuči nevjerojatno, ali može se. Nemojte trljati tkaninu nego lagano prstima utipkajte gel na mrlju.

11. Lakše odstranjivanje flastera

Jednostavno je, utrljajte malo gela preko flastera, pričekajte minutu i bezbolno ga odlijepite.

12. Očistite tipkovnicu

Jeste li znali da vaša tipkovnica može biti jednako prljava kao i WC daska? Kako biste to riješili, prebrišite ju s krpicom na koju ste stavili malo gela.

13. Obrišite WC dasku

Prije nego sjednete na dasku, bilo da je kod susjeda ili u javnom toaletu, na papri stavite gela i prebrišite površinu. Ne želite takve površine dijeliti sa strancima.

14. Odstranite lak za nokte

Nemate ga pri ruci? Na svaki nokat stavite malo gela za dezinfekciju ruku i pričekajte minutu te odstranite sve viticom ili papirom. Ako nije uspjelo od prve, ponovite postupak.

Kopirati
Drag cursor here to close