Koja je tajna njihovog uspjeha?

10 stvari koje uspješne žene rade bolje od ostalih

Ako ste se pitali koja je razlika između uspješnih i neuspješnih žena, ne morate brinuti, jer vam donosimo sve odgovore.
Lifestyle / Flash | 22. 11. 2023. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naime, tanka nit koja dijeli uspješne od neuspješnih žena su njihove navike koje koriste u svakodnevnom životu. Bitno je napomenuti da ih se pridržavaju u svakoj situaciji, te je upravo ta disciplina ključ njihovog uspjeha.

U nastavku ćemo se pozabaviti s 10 najvažnijih koje sve uspješne žene posjeduju i objasniti zašto su baš te navike bitne. 

1. Postavljaju ciljeve 

Ono što dijeli uspješne od neuspješnih žena je definitivno postavljanje ciljeva. Bitno je napomenuti da uvijek postavljaju realne i konkretne ciljeve, gledajući cijelu sliku.

Ove žene daju sve od sebe da usklade svaki svoj korak s dugoročnim ciljem. Ne trebamo ni objašnjavati da uz ovakvu organizaciju uvijek dobiju što žele, te dođu na mjesta o kojima drugi mogu samo sanjati. 

2. Organiziraju svoje vrijeme 

Uspješne i pametne žene se uvijek trude organizirati svoje vrijeme jer se žele posvetiti svim stvarima koje ih ispunjavaju. Razumiju važnost prioriteta, delegiranja zadataka i postavljanja jasnih granica kako bi održale ravnotežu u poslovnom i privatnom životu.

Nikad ne nose posao kući i protivnice su prekovremenog rada. Smatraju da se zaposlenici trebaju dobro odmoriti kako bi dobro radili, te veliku pažnju posvećuju svom mentalnom zdravlju. 

3. Timski su igrači 

Foto: Canva / Ilustracija - timski rad

Ovaj tip žena zna da se neke stvari najbolje obavljaju ako se zadaci rasporede unutar tima. Jako dobro znaju razlikovati ono što će bolje obaviti same i ono za što im je potreba pomoć kolega. Svaki savjet u poslovnom svijetu za njih je zlata vrijedan te se ne boje pitati za pomoć kad im je potrebna.

Znaju da je brzina u poslovnom svijetu jako bitna, te će uraditi sve da se prilagode kako bi bili u korak sa svime.

4. Uzimaju vrijeme za sebe 

Uspješne žene se brinu za ravnotežu u poslovnom i privatnom životu, te znaju kad je pravo vrijeme za odmor. Ne rade prekovremeno, ne izgaraju na poslu i uzimaju slobodno vrijeme koje im je potrebno da bi zadržali dobro mentalno zdravlje.

Znaju koliku dobrobit ima tišina i uvijek paze da svaki dan ostanu nasamo bar sat vremena. Ova navika im pomaže da skupe svoje misli i skoncentriraju se na najvažnije stvari. I da, jedna je od najvažnijih koje dijele uspješne od neuspješnih žena. 

5. Samopouzdane su 

Snažne i uspješne žene su izrazito samopouzdane i to je osnovna stvar koja ih razlikuje od ostalih. Znaju tko su i što žele i nikad ne pristaju na manje od onoga što zaslužuju.

Znaju koliko je poslovni svijet okrutan i svjesne su činjenice da će ih kolege uništiti ako pokažu imalo slabosti. Zbog toga stalno rade na sebi, pohađaju stručne radionice te se brinu da budu u tijeku s najnovijim informacijama. 

6. Imaju mrežu podrške 

Foto: Canva / Žene se međusobno podržavaju

Ako poznajete ovakve žene, sigurno znate koliku mrežu podrške imaju. Koriste takve odnose da bi napredovale u poslovnom svijetu i uvijek imale oslonac koji nam je svima potreban.

Pomno biraju ljude kojima će se okružiti te u svom životu zadržavaju samo one ljude kojima potpuno vjeruju. Smatraju da je bolje biti sam nego okružen negativnim ljudima te imaju visoke kriterije za ljude koje puštaju u svoj život. 

7. Podržavaju i potiču druge žene 

Svaka uspješna žena će podržati kvalitetan rad druge žene te će joj dati svoju punu podršku i poticaj da bude još bolja.

Nesebično dijele svoje znanje s kolegama i kolegicama u kojima vide potencijal za rad, trud i učenje, te ih ne vide kao prijetnju. Upravo u ovim stvarima leži njihova veličina te su zbog njih omiljene u svakom društvu. 

8. Ne boje se riskirati 

Razlika između uspješnih i neuspješnih žena je sposobnost preuzimanje rizika i odgovornosti. Ne postoji uspješna žena koja bar jednom nije preuzela veliki rizik na svoja leđa, i uz uporan rad i trud, napravila razliku.

Smatraju da je izlazak iz zone komfora najbolja stvar koja vam se može dogoditi te bi je trebali upotrebljavati čim se za to ukaže prilika. 

9. Imaju pozitivan stav 

Foto: Canva / Pozitivna i nasmiješena žena

Čak i u najizazovnijim životnim situacijama, ove žene se drže pozitivnog stava te svaki problem vide kao priliku za učenje i osobni rast. Znaju da su izazovi sastavni dio života i da je zapravo njihova reakcija na iste bitnija od bilo čega drugog.

Kad se dogode neplanirane situacije, uspješne žene će odmah početi raditi na njihovom rješavanju te se neće tek tako prepustiti sudbini. 

10. Znaju postaviti jasne granice 

Jedna od najvažnijih kvaliteta uspješnih žena je jasno postavljanje granica. Znaju da je ova sposobnost jako bitna u poslovnom svijetu te da je apsolutno potrebna ako žele zaštititi svoje mentalno zdravlje.

Na tom putu često imaju sukobe no svaki od njih pokušavaju riješiti na miran i civiliziran način. Bez obzira na situaciju, uvijek poštuju svoje sugovornike te se trude biti ljubazni i smireni. 

Zaključak 

Ovaj članak je posvećen svakoj ženi koja traži svoj put i kojoj je možda potrebno malo pomoći. Razumijemo da je ponekad borba za svoje mjesto pod suncem najizazovnija borba koju ćete ikada voditi, no nadamo se da ćete uspješno pronaći najbolji način.

Za početak pogledajte naš popis koji se sastoji od najvažnijih stvari koje uspješne žene rade bolje od ostalih. Tko zna, možda se među ovim redovima krije tajni recept za vaš uspjeh!

Kopirati
Drag cursor here to close