Dugo očekivani objekt

Župa Drvar traži financijsku pomoć za izgradnju pastoralnog centra

Nakon blagoslova kamena temeljca koje je obređeno početkom travnja, građevinsko poduzeće "Komotin" iz Jajca započelo je odmah s radovima na izgradnji ovog dugo očekivanog objekta.
Kultura / Vjera | 05. 10. 2021. u 15:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi prve faze izgradnje pastoralnog centra s bogoslužnim prostorom u župi Drvar teku zacrtanom dinamikom i u planu je do početka zime crkveno izdanje staviti pod krov.

Kako je priopćeno iz župe Drvar, nakon blagoslova kamena temeljca koje je obređeno početkom travnja, građevinsko poduzeće "Komotin" iz Jajca započelo je odmah s radovima na izgradnji ovog dugo očekivanog objekta.

Do danas je urađena vrlo zahtjevna sanacija postojećih i dogradnja novih temelja na postojećem objektu, izlivena je temeljna ploča, obavljena većina betonskih i armirano-betonskih radova, uključujući i dogradnju galerije (kora) te zidarski radovi.

U tijeku su završne pripreme za postavljanje kose krovne konstrukcije, a limarskim radovima bi završila prva faza dogradnje i rekonstrukcije pastoralnog centra koja je procijenjena na oko 204.000 maraka.

Zahvaljujući osiguranim financijskim sredstvima preko javnog poziva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan BiH i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH te pomoći drugih dobročinitelja, omogućen je početak radova na izgradnji pastoralnog centra.

Svojim novčanim prilozima u izgradnju su se uključili i sami župljani Drvara, kao i Blaženko Mandić, vlasnik poduzeća "Poljani" d.o.o., koji je donirao građevinski materijal u vrijednosti 20.000 KM.

Iz župe Drvar pozvali su sve ljude dobre volje, a posebno nekadašnje župljane Drvara, da molitvom i financijski pomognu nastavak izgradnje pastoralnog centra s bogoslužnim prostorom.

Kopirati
Drag cursor here to close