48 svećenika

Ukrajinci u Međugorju molili za mir

Kultura / Vjera | 25. 02. 2022. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hodočasnici u Međugorju spontano su u petak organizirali molitvu za mir u Ukrajini pred kipom međugorske Kraljice Mira.

Među njima je oko 150 ukrajinskih hodočasnika te 48 ukrajinskih grkokatoličkih svećenika koji su se u ovome mjestu našli u trenutku kada je Rusija napala njihovu zemlju, javlja međugorje-info.

  / Foto: Radio Međugorje

U Međugorje je u utorak 22. veljače 2022., došlo 48 hodočasnika, grkokatoličkih svećenika iz Mukachevske grkokatoličke eparhije iz zapadne Ukrajine. Na ovom hodočašću koje je za njih i svojevrsna duhovna obnova za svećenike, ostati će do petka, 25. veljače.

Svih 48 svećenika pripadaju Rusinskoj grkokatoličkoj crkvi. Ova crkva je podijeljena na tri odvojene jurisdikcije: jednu američku i dvije europske.

Voditelj hodočašća je otac Myroslav Sypko koji je sam već više od deset puta hodočastio u Međugorje. Poticaj za hodočašće je došao od jednog bračnog para iz njegove župe koji su veliki zaljubljenici u Međugorje i inače organiziraju hodočašća Kraljici Mira. Oni su mu predložili da organizira jedno ovako hodočašće samo za duhovnu obnovu svećenika.

O tome otac Myroslav kaže: „Ovo je prvi puta da je jedna ovako velika grupa svećenika zajedno došla na hodočašće. Većina njih (26) ih je već dolazila ponaosob sa svojim hodočasničkim grupama, dok je za ostale ovo prvi put da su u Međugorju, ali ovako svi zajedno, samo svećenici, za sve nas je prvi puta.“

Kopirati
Drag cursor here to close