"Ramazan u Mostaru"

U prepunoj dvorani Kulturnog centra Mostar-Sjever održan predramazanski koncert

Programi manifestacije "Ramazan u Mostaru" započeli su koncertom duhovne glazbe koji je održan u subotu.
Kultura / Vjera | 10. 03. 2024. u 07:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncertom duhovne glazbe, održanom u Kulturnom centru Mostar-Sjever, u subotu su službeno počeli programi ovogodišnje manifestacije "Ramazan u Mostaru". U jednosatnom programu probrane ilahije i kaside izvodili su zbor imama Medžlisa (MIZ) Mostar, Ansambl Ornament i dječji zbor glazbenog centra Mozart.

"Na ovaj način našim džematlijama s područja iz Bijelog Polja, ali i svim drugim građanima, željeli smo pokloniti najplemenitija osjećanja u povodu predstojećeg mjeseca ramazana i na taj način s njima podijeliti radost, podsjetiti ih na blagodati koje ovaj mjesec sobom nosi", istaknuo je Ensar ef. Vila, imam u džematu Livač i član Medžlisovog zbora.

Njegovanje duhovne muzike kao segmenata glazbenog nasljeđa, koje godinama afirmiraju, jedan je od programskih ciljeva Ansambla Ornament, a na programu su, uz raskošan repertoar  istakli i uspješne rezultate edukacijskog djelovanja.

"Važno nam je da su svi članovi ansambla naši, domaći glazbenici i da osjećaju duhovnost samog teksta i glazbenih ritmova. Ponosni smo jer imamo priliku sudjelovati na ovom koncertu i doprinositi, ramazanskoj atmosferi, doprinositi našoj kulturi i našoj vjeri", naglasio je Enis Sihirlić.

Posebne simpatije publike dobili su članovi dječjeg zbora izuzetnom izvedbom dječjih omiljenih ilahija, ne samo zbog harmonične interpretacije već i zbog godina. Najmlađi od njih imaju tek 6 a najstariji 12 godina.

Foto: PR / Koncert duhovne glazbe

Pokrovitelj manifestacije "Ramazan u Mostaru" je Grad Mostar, a programi su koordinirani s aktivnostima Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close