Sveta misa u Mokrom

U nedjelju 10. kulturno-zabavna manifestacija 'Na temeljima bazilike naše' u Mokrom

Tradicionalno, kao i prethodnih godina, na prvu nedjelju po Ilindanu na temeljima ranokršćanske bazilike (V. –VI. st.) u Dubokom Mokrom ispod Matijevića kuća bit će služena sveta misa u 18 sati.
Kultura / Vjera | 23. 07. 2021. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prošlogodišnje stanke uvjetovane pandemijom koronavirusa, u organizaciji širokobriješkog KUD-a Mokro u nedjelju, 25. srpnja bit će održana jubilarna 10. večer folklora „Na temeljima bazilike naše“.

Tradicionalno, kao i prethodnih godina, na prvu nedjelju po Ilindanu na temeljima ranokršćanske bazilike (V. –VI. st.) u Dubokom Mokrom ispod Matijevića kuća bit će služena sveta misa u 18 sati.

Upravo je sveto misno slavlje središnji događaj koji iz godine u godinu okuplja i sjedinjuje Mokrane svih generacija te njihove prijatelje na ovome svetom i povijesnom mjestu.

Kako je „pjesma dupla molitva“, i ovogodišnje sveto misno slavlje svojim glasovima uveličat će raspjevane mlade duše i članovi KUD-a Mokro.

Isto tako, članovi mokarskoga kulturno-umjetničkog društva osigurat će izravan prijenos svete mise na svojoj službenoj Facebook stranici za vjernike koji neće moći fizički nazočiti u Mokrom.
Nakon svete mise u 19 sati bit će upriličen prigodan kulturno-zabavni program.

U programu 10. večeri folklora „Na temeljima bazilike naše“ sudjeluju: KUD Mokro, HKUD Crnač, HKUD Crnašnica, HKUD Biloševica, HKUD Rodoč, HKD Vrila, HKUD Jare, HKUD Goranci, HKUD Domanovići, HKUD Herceg Stjepan iz Blagaja na Buni te hrvatski guslari Josip Begić i Mario Knezović.

U zabavnom dijelu programa nastupit će bend Drago & Dejo i prijatelji.

Za sve posjetitelje osigurana je bogata tombola humanitarnog karaktera. Naime, cjelokupan prihod od tombole bit će doniran udruzi „Marijini obroci“ iz Međugorja koja osigurava tople obroke za djecu u najsiromašnijim državama svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close