Lažne vijesti

Sveto drvo u Šri Lanki - Šala koja je skupo stajala zemlju

Šala koja je skupo stajala zemlju na rubu gospodarskog sloma, svjedoči i o tome koliki ugled i poštovanje sveto drvo uživa...
Kultura / Vjera | 02. 06. 2023. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada su se počele širiti glasine o tome da elektromagnetski valovi 5G ugrožavaju drvo staro tisuće godina, sveto u Šri Lanki, tamošnja vlada je odmah potražila rješenje, prenosi Hina.

Predsjednik Ranil Wickremesinghe je osobno odmah poslao stručnu ekipu u Anuradhapuru, sveti grad i bivšu prijestolnicu otoka, gdje je drvo bodhi ili sveta smokva stara 2.300 godina.

Nakon višemjesečnih obilazaka, istraživanja i promatranja drveta stručnjaci, među kojima ravnatelj regulatorne agencije za telekomunikacije, njezin tehnički direktor, ravnatelj botaničkog vrta u hramu Sri Maha Bodhi te sveučilišni profesori i čelnici okruga, zaključili da su da nikakav val 5G nije emitiran na tom području.

To svjedoči o tome koliko neke lažne vijesti mogu biti uvjerljive i koliko se novca i vremena potrati da bi se provjerile i demantirale.

Šala koja je skupo stajala zemlju na rubu gospodarskog sloma, svjedoči i o tome koliki ugled i poštovanje sveto drvo uživa na tom otoku s 22 milijuna stanovnika od kojih su većina budisti.

Kopirati
Drag cursor here to close