180 djece

Sveti Nikola u Bijelom Polju

Pred blagdan Sv. Nikole, 3. prosinca 2023. sv. Nikola je posjetio Bijelo Polje.
Kultura / Vjera | 03. 12. 2023. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred blagdan Sv. Nikole, 3. prosinca 2023. sv. Nikola je posjetio Bijelo Polje sa svojim anđelima. Lijepo su ga primili župnik don Rajko koji je u 9 sati predvodio sv. Misu, te djeci i okupljenom puku, uputio prigodnu propovijed.

Crkva je bila puna djece, roditelja i ostalih brojnih vjernika. Pod sv. Misom pjevao je bjelopoljski Dječji zbor, brojni ministranti su posluživali, a mladi su pročitali i misna čitanja i molitvu vjernika.

Na kraju sv. Mise stigao je u crkvu i sv. Nikola, u pratnji anđela, a nisu daleko bili ni krampusi. Sv. Nikola je na početku susreta održao pozdravni govor.

Na sv. Misu došla su sva djeca iz župe od onih najmanjih koje su roditelji donijeli u naručju i poveli za ruku, pa do djece Osnovne škole svih razreda. Sv. Nikola je donio preko 180 darova i sve ih podijelio, u čemu su mu pomogli dobri ljudi, mladići iz Folklora su pravili red za vrijeme podjele darova, tako da se sve odvijalo dostojanstveno i lijepo, a Veronika i mnogi drugi su sve ovo lijepo slikovno zabilježili da se ne zaboravi, navodi se na župnim stranicama.

Zbog kišnoga dana i velikoga vjetra, sv. Nikola, u pratnji župnika i anđela održao je prigodni završni govor u crkvi svoj djeci i okupljenom mnoštvu, blagoslovio djecu, pozdravio se s njima i otišao dalje. Djeca su ga ispratila, pjesmom, dugotrajnim pljeskom i željom da ih i dogodine posjeti i podijeli im lijepe darove, a oni će zauzvrat biti dobri i poslušni.

Kopirati
Drag cursor here to close