Molitva za stradale

Svećenici, redovnici i redovnice okupljaju se na Bilima

''Poći ćemo na Bile, pomoliti se za sve poginule i prinijeti euharistijsku gozbu za njihov pokoj. Svećenici neka ponesu albu i ljubičastu štolu'', napisao je don Ljubo Planinić, jedan od organizatora susreta
Kultura / Vjera | 19. 07. 2021. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaesti puta svećenici, redovnici i redovnice rođeni ili da su iz obitelji koje su nastanjene u Brotnju između Ilindana i sv. Jakova organiziraju na dogovorenom mjestu sakupljanje na „Groblju mira“ na Bilima u četvrtak 22. srpnja u 10,00 sati.

''Do sada smo se sakupljali u jednoj od broćanskih župa, te u Miletini u samostanu časnih sestara franjevki. Ove godine odlučili smo poći na Bile. Zašto na Bile? Zato, što je na Bilima u tijeku izgradnja „Groblja mira“ na kojem će biti postavljeni križevi sviju žrtava Drugog svjetskog rata i poraća. Već su postavljeni križevi sviju poginulih, ubijenih i nestalih svećenika, redovnika, redovnica i bogoslova. Poći ćemo na Bile, pomoliti se za sve poginule i prinijeti euharistijsku gozbu za njihov pokoj. Svećenici neka ponesu albu i ljubičastu štolu'', napisao je don Ljubo Planinić, jedan od organizatora susreta zajedno sa s. Barbarić, s. Korona Cigić i fra Miljenko Stojićem

Nadalje, u tijeku je postavljanje križeva sviju poginulih, ubijenih i nestalih s područja Brotnja. Do 21. kolovoza ove godine trebali bi biti križevi poginulih, ubijenih i nestalih Brotnjaka postavljeni.

''Bilo bi dobro da svi svećenici, redovnici i redovnice s područja Brotnja nazoče ovom skupu, da se pomolimo i prinesemo euharistijsku gozbu ne samo za svećenike, redovnike i redovnice pobijene i nestale u Drugom svjetskom ratu, nego za sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća'', napisano je u najavi.

Kako doći do „Groblja mira“

: Do „Groblja Mira“ može se doći s više pravaca
- od Mostara, (asfaltni put) preko Cima, Goranaca. U Gorancima prateći tablicu s natpisom „Groblje mira“ lako ćeš biti na cilju.
- od Širokog Brijega (asfaltni put), prođe se Knešpolje, kod restorana „Šaškura“ prati skretnicu prema „Groblju mira“, preko Grabove Drage, Misišta i ponovo ćeš biti na cilju.
- Iz Brotnja, do „Groblja mira“ (asfaltni put) možeš preko Mostara (dalje preko Cima i Goronaca), ili na kružnom toku u Kruševu – na Vardi, uputiti se prema Pologu, Dobriču i kod „Šaškura“ prateći tablicu krenuti prema preko Grabove Drage, Misišta do cilja.
- od Crnča (makadam)
- Iz Rakitna preko Klanaca (makadam)
- S Vrdi preko Vratinca (makadam)

Upozorenje starijim osobama: Nema nigdje šetnje i pješačenja. Autom se može dođe do ogromnog parkiralište oko groblja, ide se pješke prema crkvi ne više od desetak metara.

Sakupljanje je između 9:00 i 10:00 sati. Program započinje u 10,00 sati

Kopirati
Drag cursor here to close