Posušje

Svečano blagoslovljena nova župna kuća u Hercegovačkim Vinjanima

S izgradnjom se krenulo u studenom 2017. godine na inicijativu župnika don Joke Blaževića jer je stara župna kuća bila dotrajala.
Kultura / Vjera | 23. 09. 2019. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove nedjelje svečano je blagoslovljena nova župna kuća u Hercegovačkim Vinjanima kod Posušja.

S izgradnjom se krenulo u studenom 2017. godine na inicijativu župnika don Joke Blaževića jer je stara župna kuća bila dotrajala. Prema riječima župnika i drugih župljana, u izgradnju nove kuće uključen je bio jako veliki broj ljudi. U samom objektu nalazi se i župna dvorana koja se služiti za sve aktivnosti koje provodi župa i njeni župljani.

Program blagoslova započeo je svečanim misnim slavljem koje je predslavio monsinjor Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije, koji je u propovijedi govorio o vrijednosti molitve i milosnoj učinkovitosti darivanja te na temu evanđelja o poštenju upravljanja.

Čestitao je župniku i svim župljanima na ovom, hvalevrijednom projektu, koji je po završetku mise i blagoslovio.

Foto: PR / Svečano blagoslovljena nova župna kuća u Hercegovačkim Vinjanima

Na početku misnog slavlja sve nazočne je pozdravio mjesni župnik te se zahvalio svima onima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju ovog objekta.

''Zahvaljujem se dragom Bogu, prije svega. Ova kuća, ovaj dom, djelo je svetog Josipa. Pod njegovom zaštitom smo prikupili sredstva i sagradili kuću. Od prvog iskopa do zadnje kapi boje nanesene na zidove molili smo svetog Josipa da darovatelja i dobročinitelja bude što više kako bi se materijalni teret izgradnje što ravnomjernije razdijelio. Molili smo da graditelji budu radini i vrsni majstori poput njega i izmolili'', rekao je don Joko Blažević.

Nakon blagoslova svi nazočni su pošli na zajedništvo stola. Njih oko 700, župljana, svećenika, časnih sestara, predstavnika svih razina vlasti i gostiju osjetili su puninu zajedništva i radosti.

Glavni projektant ovog zdanja je Veljko Đerek, a kuma Neda Sekulić.

Kopirati
Drag cursor here to close