Međureligijski dijalog

Stranci zadovoljni: Hercegovački vjerski poglavari zaslužuju pohvale za pokazanu hrabrost

Veleposlanstvo SAD i Misija OSCE u BiH prepoznaju ulogu vjerskih zajednica u promociji mira, pomirenja i međusobnog razumijevanja.
Kultura / Vjera | 11. 06. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i Misija OSCE u Bosni i Hercegovini pozdravljaju sastanak vjerskih lidera Hercegovine – biskupa mostarsko-duvanjskog Petra Palića, muftije mostarskog, Salema ef. Dedovića i vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija. 

Veleposlanstvo SAD i Misija OSCE u BiH prepoznaju ulogu vjerskih zajednica u promociji mira, pomirenja i međusobnog razumijevanja.

''Međureligijski dijalog u Hercegovini će umnogome koristiti Gradu Mostaru i cijeloj zemlji. Nadamo se da će današnji sastanak biti uvod u još mnoge plodotvorne razgovore između mostarskih vjerskih poglavara. Ovakvi zajednički sastanci snažan su signal sljedbenicima ovih religija da vrijedi raditi na miru i pomirenju'', navode u svom priopćenju. 

Sjedinjene Države i Misija OSCE u BiH čvrsto vjeruju da je baš ovo poruka potrebna građanima Mostara i cijele Bosne i Hercegovine.

''Hercegovački vjerski poglavari zaslužuju pohvale za pokazanu hrabrost, dijalog i vodeće napore na pomirenju. Apeliramo na političke lidere u Mostaru i širom BiH da češće s vjerskim liderima rade na rješavanju pitanja koja predstavljaju problem za vjerske zajednice i vjernike koje one predstavljaju'', poručili su.

Kopirati
Drag cursor here to close