Svečano

Rim: Papa Franjo pozdravio glazbenike iz Mostara

U obraćanju vjernicima nakon molitve Angelusa, Sveti Otac je pozdravio mostarske glazbenike koji su u Papinskom zavodu i crkvi svetog Jeronima u Rimu predvodili liturgijsko pjevanje
Kultura / Vjera | 13. 02. 2024. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo pozdravio je članove Akademskog zbora Pro musica i Tamburaškog orkestra Mostar koji su sudjelovali na molitvi Anđeo Gospodnji na Trgu sv. Petra u Vatikanu.

Video: Papa pozdravlja zbor i orkestar iz Mostara 

U obraćanju vjernicima nakon molitve Angelusa, Sveti Otac je pozdravio mostarske glazbenike koji su u Papinskom zavodu i crkvi svetog Jeronima u Rimu predvodili liturgijsko pjevanje u povodu blagdana blaženog Alojzija Stepinca.

Svečanu sv. misu predvodio je kardinal Luis Antonio Gokim Tagle, pro-prefekt Dikasterija za evangelizaciju.

Foto: PR / Papa Franjo pozdravio glazbenike iz Mostara

Također, Tamburaški orkestar Mostar i Akademski zbor Pro musica u rimskoj bazilici sv. Klementa predvodili su i liturgijsko pjevanje povodom blagdana Svete braće Ćirila i Metoda, slavenskih apostola i zaštitnika Europe.

Foto: PR / Papa Franjo pozdravio glazbenike iz Mostara

Ove godine, sukladno tradiciji po kojoj se u organizaciji slavlja izmjenjuju četiri papinska slavenska zavoda (hrvatski, češki, slovački i slovenski), slavlje organizira Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima. Svetu misu predvodio je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Kopirati
Drag cursor here to close