Sveti mjesec

Reis Kavazović: Tragamo za načinima organizacije ramazana

Nastavak je to bio konzultacija koje reisu-l-ulema i drugi predstavnici Islamske zajednice ovih dana imaju sa nadležnim državnim organima i stručnjacima iz oblasti epidemiologije i javnog zdravlja.
Kultura / Vjera | 15. 04. 2020. u 09:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Mina / Reis Kavazović: Tragamo za načinima organizacije ramazana

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović kazao je kako će Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini poštovati preporuke nadležnih državnih i stručnih organa, ali da traga za načinima organizacije vjerskog života u ramazanu na način koji neće ugroziti zdravlje članova Zajednice, građana Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge države u kojoj djeluje ova zajednica.

Zaključio je to na sastanku sa predsjednicom Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aidom Pilav i prim. dr. Amrom Junuzović – Kaljić, održanom jučer, kako bi razgovarao o mjerama koje je Islamska zajednica u BiH poduzela s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa, javlja MINA.

Nastavak je to bio konzultacija koje reisu-l-ulema i drugi predstavnici Islamske zajednice ovih dana imaju sa nadležnim državnim organima i stručnjacima iz oblasti epidemiologije i javnog zdravlja s ciljem izrade protokola i preporuka prema kojim bi se odvijao vjerski život u tijeku mjeseca ramazana.

Kopirati
Drag cursor here to close