Papa

Recite holokaustu "nikada više"

Više od milijun ljudi, većinom Židova, ubijeno je u koncentracijskom logoru Auschwitz-Birkenau za vrijeme Drugog svjetskog rata.
Kultura / Vjera | 26. 01. 2020. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo poručio je katolicima da kažu "nikada više holokaustu" uoči obilježavanja 75. godišnjice oslobođenja nacističkog logora Auschwitza, a u nedjeljnom Angelusu pohvalio je i predanost Kine u suzbijanju koronavirusa, piše Hina.

"Ravnodušnost je nedopustiva pred ovom enormnom tragedijom, ovim zvjerstvom i sjećanje je dužnost. Sutra smo svi pozvani zastati na trenutak u molitvi i razmišljanju te da svaki od nas kaže iz svog srca: 'nikada više, nikada više'", rekao je.

Više od milijun ljudi, većinom Židova, ubijeno je u koncentracijskom logoru Auschwitz-Birkenau za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Ukupno je oko 6 milijuna Židova ubijeno tijekom holokausta.

U Europi i Sjedinjenim Državama raste antisemitizam, a Papa je prošlog tjedna govorio o "barbarskom oživljavanju" antisemitizma.

Na sjeveru Italije pronađeni su u petak antisemitski grafiti na vratima doma sina osobe koja je preživjela holokaust.

"Juden Hier" (Židovi ovdje) pisalo je iznad Davidove zvijezde na vratima, što je natpis koji su nacističke vlasti ispisivale na židovskim kućama i poslovnim objektima u tadašnjoj Njemačkoj.

 

Kopirati
Drag cursor here to close