Župa Presvetog Srca Isusova

Prva sv. Pričest za 16 bjelopoljske djece

Mali Uskrs i Prva sv. Pričest u Bijelom Polju 2024.
Kultura / Vjera | 08. 04. 2024. u 09:57 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mali Uskrs je i ove godine u Bijelom Polju proslavljen svečano i dostojanstveno. Pod sv. Misom u 11 sati organizirana je Prva sv. Pričest za bjelopoljsku 16 djece četvrtog razreda Osnovne škole.  

Sv. Misu je predvodio, Prvopričesnike i sve na početku srdačno pozdravio bjelopoljski župnik don Rajko Marković.

Foto: Župa Potoci / Mali Uskrs i Prva sv. Pričest u Bijelom Polju 2024.

Umjesto uobičajene propovijedi župnik je priredio prigodnu komunikaciju s Prvopričesnicima, preko pitanja i odgovora što je bilo vrlo zanimljivo, djeca su se dobro uključila, a svijet je to vrlo lijepo i s pozornošću popratio. Umjesto Vjerovanja Prvopričesnici su obnovili svoja krsna obećanja, pa su se naglas pred svima odrekli Sotone a ispovjedili vjeru u pravoga i vječnoga Boga, navodi se na župnim stranicama.

Iz Župe navode kako je od 16 Prvopričesnika bjelopoljske župe bilo 7 dječaka i 9 djevojčica. Djeca su svoju sv. Prvu Pričest primila uz svoje roditelje, te su se tako uz svako dijete i njihovi roditelji pričestili, a dan prije su se svi ispovijedili u župnoj crkvi.

Na kraju je župnik uz prigodnu čestitku, svima podijelio prvopričesničke diplome spomen-slike i prigodne krunice, neka se i na taj način čuva trajna uspomena na ovaj veličanstveni događaj.

Podjelom diploma i krunica okupljeni svijet je svim Prvopričesnicima uz spontani pljesak srdačno čestitao.

Sve je završilo lijepo i svečano, misnim blagoslovom, zajedničkom fotografijom, završnom uskrsnom pjesmom i župnim zvonima, a onda su slijedila osobna slikanja i čestitanja, navodi se na župnim stranicama.

Foto: Župa Potoci / Mali Uskrs i Prva sv. Pričest u Bijelom Polju 2024.
Kopirati
Drag cursor here to close