Mjesto sjećanja

VIDEO Pogledajte konačni projekt izgradnje Groblja mira na Bilima

To je mjesto sjećanja s pijetetom na žrtve totalitarnih režima tijekom Drugog svjetskog rata i poraća s područja Bosne i Hercegovine.
Kultura / Vjera | 07. 04. 2024. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zagrljaju Hercegovačko-neretvanske i Zapadno-hercegovačke županije, na spoju međa Mostara i Širokog Brijega, prostire se visoravan Bile.

U ovom prirodnom amfiteatru, smješten je memorijalni centar Groblje mira… mjesto hodočašća… molitve… monumentalni spomenik kulture… sakralni objekt… mauzolej…oaza mira i spokoja… gdje se budućnost miri s prošlošću i čuva dostojanstvo istine.

To je mjesto sjećanja s pijetetom na žrtve totalitarnih režima tijekom Drugog svjetskog rata i poraća s područja Bosne i Hercegovine.

Na prostoru do crkve je veličanstveni spomenik PIETA – Oplakivanje Krista, rad poznatog akademskog kipara Ilije Skočibušića, koji simbolizira patnju i bol zbog gubitka, ali i oprost i pomirenje.

Project izgradnje Groblja mira vodi Pododjel za Drugi svjetski rat i poraće Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine u suradnji s općinskim Povjerenstvima za popis žrtava i udrugom Mir International (Internešnal).

Pogledajte konačni projekt izgradnje Groblja mira na Bilima, objavljen na portalu Goranci Online.

Video: Groblje mira Bile

 

Kopirati
Drag cursor here to close