Život

Papa vodio misu sa zatvorenicima i izbjeglicama: Ne budimo ravnodušni

''Ne budimo ravnodušni. Nemojmo živjeti vjeru napola, uzimajući, ali ne pružajući. Dotaknulo nas je milosrđe, budimo milosrdni'', dodao je.
Kultura / Vjera | 11. 04. 2021. u 14:40 Bljesak.info
2021 04 11 Highlights from the Holy Mass for Divine Mercy

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo otišao je u nedjelju iz Vatikana kako bi predvodio misu u crkvi u Sassiji sa zatvorenicima, izbjeglicama i medicinskim osobljem na Svetkovinu Božjeg milosrđa.

Misi u crkvi Svetog duha u Sassiji, nedaleko od Vatikana, slavio je pred oko 80 ljudi koliko je dopušteno mjerama protiv pandemije koronavirusa.

Prošle godine Papa je ondje predvodio misu bez vjernika na Drugu vazmenu nedjelju (Bijelu nedjelju), svetkovinu Božjeg milosrđa koju je 2000. ustanovio papa Ivan Pavao II.

Ove godine na misi su bili zatvorenici dva rimska zatvora, pritvora za mlade, centra za izbjeglice iz Sirije, Nigerije, Egipta te medicinske sestre iz obližnje bolnice, među kojima su i redovnice.

U propovijedi je duhovni poglavar 1,3 milijarde katolika u svijetu naglasio važnost da kršćani ne budu ravnodušni na osobe koje ih okružuju.

''Sestro, brate, želiš li dokaz da je Bog u tvom životu? Razmisli vidiš li rane onih pokraj sebe'', rekao je Papa.

''Ne budimo ravnodušni. Nemojmo živjeti vjeru napola, uzimajući, ali ne pružajući. Dotaknulo nas je milosrđe, budimo milosrdni'', dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close