Borba protiv klimatskih promjena

Papa poručio mladim klimatskim aktivistima da stvaraju budućnost

Tisuće mladih iz gotovo 190 zemalja okupilo se u ovaj tjedan u Milanu na skupu "Youth4Climate" na kojem će se raspravljati o prijedlozima za borbu protiv klimatskih promjena.
Kultura / Vjera | 29. 09. 2021. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo pohvalio je u srijedu mlade aktiviste za klimu zbog njihovih napora u borbi protiv klimatskih promjena i ohrabrio ih da nastave sa svojim radom "radi dobrobiti čovječanstva".

Tisuće mladih iz gotovo 190 zemalja okupilo se u ovaj tjedan u Milanu na skupu "Youth4Climate" na kojem će se raspravljati o prijedlozima za borbu protiv klimatskih promjena.

"Govori se da ste vi budućnost, ali u ovim pitanjima vi ste sadašnjost, vi ste oni koji danas stvaraju budućnost, u sadašnjosti", rekao je Papa u video poruci, prenosi Hina.

Papa Franjo snažno podržava ciljeve Pariškog sporazuma o klimi iz 2015. i sudjelovat će na globalnom klimatskom samitu u Glasgowu u studenom, ako mu to zdravlje dopusti.

Otkako je preuzeo dužnost, Papa opetovano poziva vlade da poduzmu drastične mjere za borbu protiv globalnog zagrijavanja i smanje korištenje fosilnih goriva.

Godine 2015. napisao je encikliku o potrebi zaštite okoliša, ograničavanja rasipnog načina života, obuzdavanja globalnog zagrijavanja i zaštite siromašnih od posljedica klimatskih promjena.

"Vrijeme je da se donesu mudre odluke kako bismo iskoristili puno iskustava stečenih zadnjih godina i omogućili kulturu brige, kulturu odgovornog dijeljenja", rekao je.

"Mora postojati harmonija između ljudi, muškaraca i žena, i okoliša. Mi nismo neprijatelji: mi nismo indiferentni. Mi smo dio kozmičke harmonije".

Kopirati
Drag cursor here to close