Posjet Portugalu

Papa Franjo u Lisabonu: Nije dovoljno prosjaku samo dati novčić na ulici

Papa Franjo je u petak posjetio Serafinu, nekada problematičnu četvrt portugalske prijestolnice Lisabona, kako bi skrenuo pažnju na dobrotvornu misiju Katoličke crkve
Kultura / Vjera | 04. 08. 2023. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Anadolija / Papa u Portugalu

Papa Franjo se nalazi na petodnevnom putovanju u Portugalu povodom globalnog okupljanja mladih katolika, poznatog kao Svjetski dan mladih, koje se održava svake dvije ili tri godine u drugom gradu, javlja Anadolu.

Papa Franjo je u petak posjetio Serafinu, nekada problematičnu četvrt portugalske prijestolnice Lisabona, kako bi skrenuo pažnju na dobrotvornu misiju Katoličke crkve i potrebu da se zaštite najranjivije kategorije ljudi u svijetu.

Obraćajući se mladim ljudima i organizatorima dobrotvornih akcija, papa je kazao da se prava služba mora demonstrirati konkretnim akcijama i gestama.

"Ne postoji nešto što se zove apstraktna ljubav. Ne postoji", rekao je papa te dodao:

"Svojim ponašanjem, posvećenošću i prljanjem ruku, kontaktom sa stvarnošću i bijedom drugih, dajete inspiraciju i stvarate novi život."

Papa Franjo je naglasio da istinsko služenje i dobročinstvo zahtijevaju žrtvovanje i da nije dovoljno prosjaku samo dati novčić na ulici.

Veliki katolički festival mladih završava se u petak tradicionalnom procesijom Križnog puta kojom se rekonstruira Kristovo raspeće.

U Lisabonu su postavljene ogromne pozornice, ekrani i plakati s papinim likom po cijelom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close