Razrješenje iz reda

Papa Franjo splitskom fratru pedofilu zabranio rad u crkvi

Fra Gracijana Stipu Gašperova prije nekoliko mjeseci optužilo je pet dječaka u Splitu za seksualno zlostavljanje.
Kultura / Vjera | 04. 08. 2018. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca priopćila je u subotu da je papa Franjo, nakon izvješća Kongregacije za nauk vjere, otpustio splitskog fratra Gracijana Stipu Gašperova iz Reda franjevaca konventualaca, razriješivši ga svih obveza svetog reda, te se fra Gracijanu trajno zabranjuje slavljenje sakramenata, poučavanje i bilo kakav javni nastup uime Crkve.

Fra Gracijana Stipu Gašperova prije nekoliko mjeseci optužilo je pet dječaka u Splitu za seksualno zlostavljanje, a on je krajem svibnja Generalnom ministru Reda poslao zamolbu u kojoj je tražio što brže vršenje pravde prema žrtvama i molio oprost od obveza koje proizlaze iz svetog reda.

''Sveti Otac Franjo je 28. lipnja, nakon što je primio izvješće od Kongregacije za nauk vjere, otpustio fra Gracijana Stipu Gašperova iz Reda franjevaca konventualaca, razriješivši ga svih obveza koje proizlaze iz svetoga reda, također i onih vezanih uz redovničke zavjete, čime se ujedno fra Gracijanu S. Gašperovu trajno zabranjuje slavljenje sakramenata, poučavanje te bilo kakav javni nastup uime Crkve.

Dana 1. kolovoza ovaj je uručen dekret Gracijanu Stipi Gašperovu, koji je svojim potpisom potvrdio da ga prihvaća", navodi se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Kopirati
Drag cursor here to close