Preletio Hrvatsku

Papa Franjo poslao brzojav Milanoviću

"Zazivajući Božje blagoslove mira i blagostanja nad hrvatski narod, jamčim Vam svoje molitve", poručio je Papa Franjo Milanoviću.
Kultura / Vjera | 12. 09. 2021. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo u nedjelju je posjetio Mađarsku te otputovao za Slovačku.

Tijekom leta za Budimpeštu, dok se zrakoplov nalazio u zračnom prostoru Hrvatske, papa Franjo je predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću poslao brzojav.

"Izražavam najbolje želje vašoj Ekselenciji i vašim sugrađanima dok putujem hrvatskim zračnim prostorom na svom apostolskom putovanju u Budimpeštu i Slovačku. Zazivajući Božje blagoslove mira i blagostanja nad hrvatski narod, jamčim Vam svoje molitve", poručio je Papa Franjo Milanoviću. 

Podsjetimo, Papa Franjo je u nedjelju, nakon kratkog posjeta Budimpešti, doputovao u Slovačku u četverodnevni službeni posjet toj zemlji u kojoj će se sastati s osobama koje su preživjele holokaust i s pripadnicima romske zajednice, prenosi Hina. 

Papa bi se u ponedjeljak trebao sastati s članovima židovske zajednice, među kojima će biti i osobe koje su preživjele holokaust.

U utorak će Papa posjetiti siromašnije dijelove zemlje.

Ondje će se susresti s pripadnicima romske zajednice, a u srijedu će se vratiti u Bratislavu te predvoditi misu na otvorenom u hodočasničkom mjestu Šaštinu. Potom je predviđen njegov povratak u Rim.

Kopirati
Drag cursor here to close