Operacija

Papa Franjo još nekoliko dana u bolnici

Kirurzi su odstranili polovinu Franjinog debelog crijeva 4. srpnja zbog onoga što su liječnici nazvali ozbiljnim suženjem crijeva.
Kultura / Vjera | 12. 07. 2021. u 15:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo provest će još nekoliko dana u bolnici nakon operacije na crijevu koja mu je urađena 4. srpnja kako bi se optimizirao njegov oporavak, rehabilitacijski tretman i terapija, priopćio je Vatikan u ponedjeljak.

Vatikan je prvobitno priopćio da će Franjo biti otpušten iz poliklinike Gemelli krajem prošlog tjedna. U posljednjem ažuriranom izvještaju o njegovom stanju, Vatikan je priopćio da je on dovršio postoperativni tretman, ali da će ''ostati još nekoliko dana da optimizira medicinsku i rehabilitacijsku terapiju''.

Kirurzi su odstranili polovinu Franjinog debelog crijeva 4. srpnja zbog onoga što su liječnici nazvali ozbiljnim suženjem crijeva.

Osamdesetčetverogodišnji Papa pojavio se u nedjelju prvi put u javnosti nakon operacije, izgledajući u dobroj formi dok je održavao tjednu molitvu s desetog sprata bolničkog balkona. Iskoristio je tu priliku da pozove na besplatnu zdravstvenu zaštitu za sviju.

Franjo ima razloga da danas bude dobrog raspoloženja - njegova rodna Argentina pobijedila je Brazil 1 0 i osvojila je Copa America, dok je njegova druga domovina Italija osvojila Europsko prvenstvo nakon pobjede nad Engleskom zahvaljujući boljem izvođenju penala u nedjelju navečer, piše Reuters.

Vatikan je priopćio da je Papa, koji je odrastao kao navijač Kluba San Lorenzo iz Buenos Airesa, ''podijelio radost'' zbog pobjede oba nacionalna tima i ponovio je svoju vjeru u značaj sportskih vrijednosti i potrebu prihvaćanja svakog ishoda, uključujući i poraz.

''Samo na taj način, suprotstavljajući se životnim nedaćama, možete se uvijek staviti u situaciju da igrate, borite se bez odustajanja, s nadom i vjerom'' – navodi Vatikan u priopćenju Franjine riječi.

Kopirati
Drag cursor here to close