Evo tko je on

Papin novi čovjek za Međugorje stiže u veljači

Krajem siječnja mons. Cavalli završava svoju službu apostolskog nuncija u Nizozemskoj i tijekom veljače se očekuje njegov dolazak", potvrdio je Feni don Stipe Gale, kancelar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.
Kultura / Vjera | 26. 01. 2022. u 14:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi apostolski vizitator za Međugorje mons. Aldo Cavalli trebao bi stići u jedno od najpoznatijih rimokatoličkih hodočasničkih odredišta na svijetu sljedeći mjesec nakon što mu završi služba apostolskog nuncija u Nizozemskoj.

"Krajem siječnja mons. Cavalli završava svoju službu apostolskog nuncija u Nizozemskoj i tijekom veljače se očekuje njegov dolazak", potvrdio je Feni don Stipe Gale, kancelar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Praćenje župne zajednice

Naglasio je kako njegova služba apostolskog vizitatora ima isključivo pastoralni karakter, odnosno pratiti župnu zajednicu u Međugorju i vjernike koji dolaze u tu župu i zahtijevaju posebnu pažnju.

Papa Franjo imenovao je nadbiskupa mons. Aldu vizitatorom za Međugorje nakon što je ljetos preminuo poljski nadbiskup Hernyk Hose.

Mons. Cavalli je rođen u mjestu Leco u Italiji, 18. listopada 1946., aa svećenika je zaređen 18. ožujka 1971. u Bergamu.

Nakon studija na Papinskoj crkvenoj akademiji, obnašao je diplomatsku službu Svete Stolice od 1979. godine. Papa Ivan Pavao II., ga je 1996. imenovao naslovnim nadbiskupom biskupije Vibo Valentia.

Zaređen je za biskupa, 26. kolovoza 1997. u katedrali u Bergamu, a imenovan je apostolskim delegatom u Angoli i apostolskim nuncijem u Sao Tomeu i Principu. Nakon što je delegatura u Angoli uzdignuta na rang apostolske nuncijature, mons. Cavalli u toj zemlji obavlja službu apostolskog nuncija. Vodio je nuncijature i u Čileu (2001.), Kolumbiji (2007.), Libiji i Malti (2013.).

Duga karijera 

Od ožujka 2015. obavlja službu apostolskog nuncija u Nizozemskoj. apostolskim vizitatorom za Međugorje nakon što je ljetos preminuo poljski nadbiskup Hernyk Hose.

Mons. Kavali je rođen u mjestu Leco u Italiji, 18. listopada 1946. Za svećenika je zaređen 18. ožujka 1971. u Bergamu.

Nakon studija na Papinskoj crkvenoj akademiji, obnašao je diplomatsku službu Svete Stolice od 1979. godine. Papa Ivan Pavao II., ga je 1996. imenovao naslovnim nadbiskupom biskupije Vibo Valentia.

Zaređen je za biskupa, 26. kolovoza 1997. u katedrali u Bergamu, a imenovan je apostolskim izaslanikom u Angoli i apostolskim nuncijem u Sao Tomeu i Principu. Nakon što je izaslanstvo u Angoli uzdignuta na rang apostolske nuncijature, mons. Cavalli u toj zemlji obavlja službu apostolskog nuncija.

Vodio je nuncijature i u Čileu (2001.), Kolumbiji (2007.), Libiji i Malti (2013.).

Od ožujka 2015. obavlja službu apostolskog nuncija u Nizozemskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close