Mjere

Odgođena krizma u Neumu zbog virusa

U nedjeljnim Misama mogu sudjelovati oni koji se strogo pridržavaju epidemioloških mjera.
Kultura / Vjera | 29. 08. 2020. u 19:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Po odluci biskupa Ratka Perića, apostolskoga administratora, privremeno se odgađa slavlje sv. krizme u našoj župi'', objavio je don Domagoj Markić, župni vikar Župe Gospe od zdravlja Neum.

Odluka je, kako je navedeno, donesena ''zbog novonastale situacije, a u želji da u skladu s kršćanskom ljubavlju ni crkveni predstavnici ne daju povoda vjernicima, a ni vjernici crkvenim osobama u prenošenju koronavirusa, koji dnevno broji po više stotina zaraženih i u BiH i u RH''.

''Prigodom sv. krizme ljudi se skupljaju u crkvu gdje bi se mogla poštovati mjerodavna civilna pravila, ali su uza slavlje sv. krizme vezane i druge proslave i okupljanja koja izmiču kontroli pa im crkvene osobe, u slučaju negativnih rezultata, ne žele dati ikakva povoda ni mjesta prigovorima'', naveo je don Markić dodavši kako će euharistijska će slavlja biti u ustaljenim terminima pod odrećenim uvjetima i mjerama.

Naime, u nedjeljnim Misama mogu sudjelovati oni koji se strogo pridržavaju epidemioloških mjera.

''Trenutačno je u našoj Županiji na snazi mjera o zabrani okupljanja više od 50 osoba u zatvorenu prostoru. Ako je u crkvi već naznačeni broj vjernika, u dužnu razmaku, neka ostali pristigli vjernici prate sv. Misu ispred crkve preko razglasa, također u potrebnu razmaku. U sv. Misama radnim danima neka sudjeluju oni kojih su misne nakane naručene na dotičan dan'', navodi neumski svećenik.

''Pridržavajmo se ovih crkvenih i civilnih mjera da ne budemo dionici ni tuđih grijeha protiv duševnoga spasenja, ni tuđih bolesti protiv tjelesnoga zdravlja. Pomozimo jedni drugima punim razumijevanjem i molimo jedni za druge – neka Bog što prije ukloni iz naše sredine ovu zarazu! Svima želi od Boga dobro i duševno i tjelesno zdravlje'', poručio je don Markić.

Kopirati
Drag cursor here to close