Selo Rabrani

Neum: Dan nakon podizanja munare na džamiji općinska inspekcija zapečatila objekt

Dragan Jurković, načelnik Neuma izjavio je da je inspekcija ponovno zatvorila gradilište u Rabranima koje nije imalo dozvolu.
Kultura / Vjera | 14. 02. 2023. u 16:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U naselju Rabrani u neumskoj općini u ponedjeljak je podignuta munara na džamiji, jedinoj džamiji koja se nalazi na području ove općine.

Ovu aktivnosti pozdravili su vjernici muslimani juga Hercegovine, ističući kako će svi muslimani u ovom kraju i svi oni koji za vrijeme ljetne sezone idu na more napokon imati mjesto za obavljanje molitve.

Međutim, samo dan nakon podizanja munare općinska inspekcija zapečatila je objekt.

Lokalni portal Neum.online piše da su na ovom objektu rađeni brojni građevinski radovi bez dozvole te da je općinska građevinska inspekcija u više navrata iste obustavljala zbog bespravne gradnje, odnosno zbog građenja mimo zakona i bez dozvole.

Iz Službe za graditeljstvo su za neumski portal potvrdili da ovo nije prvi put da se postavlja traka za obustavu radova na ovaj objekt, ali i da se izvođači uporno oglušuju na zakon, skidaju traku i nastavljaju s radovima. 

Dragan Jurković, načelnik Neuma, za ovaj portal je izjavio da je inspekcija ponovno zatvorila gradilište u Rabranima koje nije imalo dozvolu.

''Povrijeđen je službeni pečat i traka i bit će podnesena kaznena prijava. Očekujem da se uključe nadležne službe, policije i inspekcije te da postupite po zakonu ukoliko se ne ishoduju potrebne dozvole za gradnju'', rekao je Jurković.

Kopirati
Drag cursor here to close