Vrijednosti 70.000 KM

Mostarski Merhamet tijekom ramazana u Hercegovini podijelio 900 paketa 1.705 iftara

Ukupna vrijednost pomoći realizirane tijekom ramazana je oko 70.000 KM.
Kultura / Vjera | 02. 05. 2022. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalni odbor "Merhameta" Mostar je ove godine tijekom ramazana u Hercegovini podijelio 900 prehrambeno-higijenskih paketa pomoći 1.705 iftara, te 3.200 kg hurmi 125 bajramskih paketića u vrijednosti od 70.000 KM građanima u stanju potrebe koji su postili.

Direktor Merhameta RO Mostar Adnin Hasić kaže kako je ova plemenita priča u Hercegovi realizirana u suradnji sa Osnovnim odborima koji djeluju na području Hercegovine i partnerskim organizacijama zahvaljujući brojnim volonterima koji su nastojali tijekom ramazana ući u svaki dom postača u potrebi.

"Ukupna vrijednost pomoći realizirane tijekom ramazana je oko 70.000 KM", kaže Hasić za Klix.ba.

Ističe da je "Narodna kuhinja" u Jablanici svakodnevno pripremala od 35 do 150 iftara koje su u skladu sa planom distribucije dostavljali na kućni prag postačima.

"Našu misiju dobročinstva podržale su mnogobrojne nevladine organizacije u Mostaru i drugim hercegovačkim mjestima čiji su volonteri na terenu dijelili iftare, te pomogli pri podjeli ramazanskih paketa. Iskreno se zahvaljujemo Mehametu Švedske, Njemačke i Norveške, te svim partnerskim organizacijama iz Kanade, Turske, SAD i Australije na suradnji i učešću na realizaciji ramazanskih aktivnosti", ističe Hasić.

Naglašava kako su tijekom ramazanskih aktivnosti organizirali zajedničke iftare u povratničkim džematima u mostarskom naselju Raštani, Oplećani u Tomislavgradu, Žulja kod Nevesinja i u Trebinju, što je za vjernike u tim mjestima bilo od posebnog značaja.

"Također u našoj kuhinji u Jablanici upriličili smo iftar za donatore i prijatelje Merhameta, te na kraju ramazana zajednički iftar za 35 volontera Merhameta sa područja cijele Hercegovine. Uz podršku građana i naših donatora možemo slobodno kazati da smo ramazanke aktivnosti uspješno realizirali te na taj način doprinijeli da građani u stanju potrebe mirnije provedu ramazan i dočekaju Ramazanski bajram", kazao je Hasić te u ime Regionalnog odbora "Merhameta" Mostar svim muslimanima čestitao Ramazanski bajram sa željom da ga provedu u zdravlju, miru, ibadetu i rahatluku.

Kopirati
Drag cursor here to close