Poziv

Molitva za mir u Ukrajini

Kultura / Vjera | 02. 03. 2022. u 15:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo pozvao je vjernike da danas na Čistu srijedu - Pepelnicu, cijela Crkva posti i moli za mir u Ukrajini, a toj inicijativi pridružili su se svećenici, redovnici, redovnice i vjernici laici Vrhbosanske nadbiskupije.

Na kraju Opće audijencije u srijedu, 23. veljače, Sveti Otac uputio je apel za mir u Ukrajini i mirno rješavanje krize, kazavši kako ima veliku bol u srcu zbog pogoršanja stanja u Ukrajini te da poput njega, mnogi ljudi u svijetu osjećaju tjeskobu i zabrinutost.

Istaknuo je potom kako je "ponovno mir sviju ugrožen jednostranim interesima".

''Želio bih apelirati na one koji imaju političku odgovornost, da naprave ozbiljan ispit savjesti pred Bogom, koji je Bog mira, a ne rata, Otac sviju, a ne samo nekoga, koji želi da budemo braća, a ne neprijatelji. Molim sve uključene strane da se suzdrže od bilo kakvoga djelovanja koje uzrokuje još veću patnju stanovništva, destabilizirajući suživot među nacijama i diskreditirajući međunarodno pravo. Isus nas je naučio da se na đavolsku bezumnost nasilja odgovara Božjim oružjem, molitvom i postom. Pozivam sve da 2. ožujka, Čistu srijedu, učinite Danom posta za mir. Posebno potičem vjernike da se toga dana intenzivno posvete molitvi i postu'', kazao je Papa.

''Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić pridružio se ovoj inicijativi Svetoga Oca te je pozvao sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike laike Vrhbosanske nadbiskupije da obvezni post i nemrs te svoje molitve na Pepelnicu prikažu na nakanu mira u Ukrajini i prestanku ratnih sukoba'', prenijela je nadbiskupov poziv KTA.

Kopirati
Drag cursor here to close