Humanitarna akcija

Medžlis IZ-e Mostar uručio sredstva prikupljena za liječenje Zije Džihe

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar mr. Dino ef. Maksumić uručio je Ziji Džihi novčana sredstva neophodna za njegovo liječenje.
Kultura / Vjera | 30. 09. 2019. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Nakon uručivanja donacije Zijo Džiho odmah putuje u Istanbul na liječenje

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar mr. Dino ef. Maksumić uručio je Ziji Džihi novčana sredstva neophodna za njegovo liječenje.

Iznos od 11 642 KM prikupljen je proteklog petka na sergiji u svim mostarskim džematima.

Zijo je obolio od teške bolesti. Liječnički konzilij mu je preporučio liječenje u inozemstvu, a on se odlučio za prestižnu tursku kliniku Acibadem. Uz svesrdnu zahvalnost svima koji su mu pritekli u pomoć Zijo se i ovom prilikom zahvalio džematskom odboru Dračevice i Medžlisu IZ-e Mostar za njihov trud i zalaganje.

Prema prvim pokazateljima Zijino liječenje bit će etapno. Već sutra putuje za Istanbul, a nakon toga, prije operacije, u više intervala planirani su petnaestodnevni i jednosedmični bolnički tretmani.

''Kao i uvijek naše džematlije su pokazale solidarnost i još jednom potvrdile naše islamsko bratstvo. U ovakvim situacijama su pokazali da vrlo dobro znaju šta su prioritetne potrebe. Sredstava će još trebati zato pozivam sve ljude, posebno privrednike, ukoliko to već nisu, da se aktivno uključe u ovu hairli akciju'', poručio je ef. Maksumić.

Kopirati
Drag cursor here to close