Mostar

Kordić i Marić uputili čestitke povodom Kurban bajrama

''Radost, mir, sloga, zdravlje i ljubav, solidarnost te međusobno poštivanje i povjerenje, neka vladaju u svima.''
Kultura / Vjera | 27. 06. 2023. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić uputio je bajramsku čestitku u povodu predstojećeg blagdana Kurban bajrama.

''U povodu blagdana Kurban - bajrama, svim žiteljima Mostara islamske vjere, u ime Gradske uprave Mostara i svoje osobno, upućujem iskrene čestitke. Svim vjernicima želim da ovaj najveći islamski blagdan proslave u duhu tradicije i običaja te mira i radosti.

Radost, mir, sloga, zdravlje i ljubav, solidarnost te međusobno poštivanje i povjerenje, neka vladaju u svima. Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen. Bajram šerif mubarek olsun'', stoji u Kordićevoj čestitki.

Marić: Nastavimo vladati po dobrim i plemenitim običajima muslimana

Svim muslimankama i muslimanima u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu u ime Gradskog vijeća Mostar i u svoje osobno poželio je Salem Marić predsjedavajuća GV Mostara.

Kazao je kako se dočekuje Kurban bajram uz nadu da će njegove ''vrijednosti obnoviti mudrost i snagu da se nastavimo vladati po dobrim i plemenitim običajima muslimana, da nas naša vjera, kultura i identitet okupe oko zajedničkih vrijednosti dobra i blagonaklonosti koju pružamo svim ljudima dobrih namjera i plemenitih srca''.

''Zajedništvo i jedinstvo nad svim izazovima, uz zdravlje i rahatluk, neka budu temelji naše snage i mudrosti da nadvladamo ovozemaljske neprilike za našu zajednicu, kulturu, identitet i vjeru. Okupljeni oko tradicionalnih vrijednosti vjere i kulture, vladajući se u zajedničkom dobru, imamo nadu i mogućnost za dostojanstvenim i postojanim životom'', kazao je.

Vjernicima koji obavljaju hadž iskazao je poštovanje i želje da hodočašće obave u zdravlju i miru.

Bajram šerif mubarek olsun!

Herceg uputio iskrene čestitke

 

U povodu predstojećeg Kurban-bajrama, Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije uputio je čestitku u kojoj stoji:

„Građanima Hercegovačko-neretvanske županije koji proslavljaju Kurban-bajram, osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, upućujem iskrene čestitke.

Neka vam taj blagdan zajedništva i darivanja protekne u obilju zdravlja, sreće i radosti.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!“

Kopirati
Drag cursor here to close