Manifestacija u povodu mjeseca mjeseca rebiu-l-evela

Koncertom ilahija završena manifestacija 'Uzor si mi, Poslaniče'

Manifestacija je imala 20 sadržaja, a fokus je bio usmjeren na mlade ljude.
Kultura / Vjera | 10. 12. 2018. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Koncert ilahija i kasida u Mostaru 

Koncertom ilahija i kasida u Mostaru je proteklog vikenda završena jednomjesečna manifestacija "Uzor si mi, Poslaniče", organizirana u povodu mjeseca rebiu-l-evela, mjeseca u kojem je rođen Muhamed a.s., posljednji Božji poslanik.

Na koncertu su izabrane ilahije i kaside izvodili vokalni solisti Adnan Pajević, Zerina Rahimić i Minela Mešukić te zborovi El-Kamer, Misbah, Mostarske kiše, zbor Mreže mladih Muftijstva mostarskog – Zambak, hor Karađoz-begove medrese i konjički hor Sejfulah.

Programski sadržaji manifestacije, po riječima glavnog imama Medžlisa IZ-a Mostar Dine ef. Maksumića, pored onih tradicionalnih organiziranih u džamijama, imali su i svoj vanjski manifestacijski karakter posvećen različitim strukturama stanovništva u javnom prostoru, javnim ustanovama i udruženjima.

"Željeli smo i tako poslati poruku da nam poslanik Muhamed a.s. treba i da nam treba biti uzor u svakom segmentu života. Nadam se da smo uspjeli u našoj namjeri", kazao je.

Manifestacija je imala 20 sadržaja, a fokus je bio usmjeren na mlade ljude.

Maksumić je srdačno zahvalio svim aktivistima na nesebičnom trudu i zalaganju, a posebno onim iz Mreže mladih Muftijstva mostarskog i Info–servisa za mlade Medžlisa IZ-a Mostar.

Manifestaciju su, uz Medžlis IZ-a Mostar, organizirali još Karađoz-begova medresa, Info-servis za mlade, Mreža mladih Muftijstva mostarskog, KEC Sehara te Centar za učenje Kur’ana, Odjela za brak i porodicu, navedeno je iz Medžlisa IZ-a Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close