Gruđanin novoimenovani banjalučki biskup

Komarica poslao poruku nasljedniku Majiću

Kazao je kako se raduju Majićevom dolasku te kako novi banjalučki biskup može računati na svekoliku podršku.
Kultura / Vjera | 11. 12. 2023. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biskup Franjo Komarica uputio je, u svoje osobno ime i u ime pomoćnog biskupa mons. Marka Semrena te u ime konzultora i drugih članova Biskupskog ordinarijata čestitku novoimenovanom banjalučkom biskupu Željku Majiću.

Biskup Komarica u čestitci navodi kako je papa Franjo imenovao Majića budućim biskupom banjalučke Crkve, koja već neko vrijeme očekuje svježu zamjenu za dosadašnjeg svoga Ordinarija, koji se već duže vrijeme bori s bremenom svojih godina i sa svojim istrošenim zdravljem, prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA).

"Bogu dragom zahvaljujemo za ovu Papinu gestu prema ovoj biskupiji i njezinom dosadašnjem biskupu, uvažavajući molbu za odreknuće od pastoralnog vodstva biskupije. Velika i iskrena hvala i tebi, što si svojim dosadašnjim uzornim i požrtvovnim svećeničkim životom i radom zaslužio to povjerenje Svetog Oca i što si – dosljedan svome katoličkom stavu i svećeničkom poslanju – u poslušnosti volji Božjoj, prihvatio i ovu najnoviju, još odgovorniju i izazovniju službu u Kristovoj Crkvi u našem narodu i zemlji", poručio je Komarica.

Kazao je kako se raduju Majićevom dolasku te kako novi banjalučki biskup može računati na svekoliku podršku, prenose Nezavisne

Video: RTV HB | Gost Dnevnika novoimenovani biskup banjolučki mons. Željko Majić

Podsjetimo, papa Franjo imenovao je sadašnjeg svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije don Željka Majića, za novog banjalučkog biskupa, potvrdila je u petak Apostolska nuncijatura u Sarajevu.

Majić će tako zamijeniti biskupa Franju Komaricu koji ide u obitelj i koji je Papi ranije ponudio ostavku u službi zbog navršenih godina.

Kopirati
Drag cursor here to close