Misno slavlje

Kočerin: Slavljena Sveta misa u spomen na sve poginule i nestale župljane

U župnoj crkvi na Kočerinu 26. rujna je slavljena Sveta misa u spomen na sve poginule i nestale župljane u svim ratovima.
Kultura / Vjera | 26. 09. 2021. u 22:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U župnoj crkvi na Kočerinu 26. rujna je slavljena Sveta misa u spomen na sve poginule i nestale župljane u svim ratovima.

Misno slavlje je predvodio fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator kauze za proglašenjem mučenicima fra Leo Petrovići i 65 subraće, piše portal Kocerin.info.

U koncelebraciji su bili fra Velimir Mandić, fa Ante Penava, fra Stanko Mabić i župnik fra Mario Knezović. U asistenciji su bili fra Franjo Markić, bogoslov i ministranti. Pjevanje su predvodili članovi Frame. Misi je prethodila molitva krunice koju su animirali Trećari.

U svoj propovijedi fra Miljenko je na temelju biblijskih detalja posvijestio što se događa kada zlo uđe u nečiju kuću ili vrt. To već u slici imamo, kako reče, kod prvih ljudi Adama i Eve.

Naglašavajući žrtvu koju su podnijeli oni koji su bili u ratovima posebno je istaknuo majke i bake u maramama koje su poput svjedoka živjele dostojanstveno unatoč gubitku svojih najmilijih. Mnoge su, a fra Miljenko je istaknuo da je nakon Drugoga Svjetskoga rata negdje na 100 djevojaka bilo samo 25 mladića, ostale i djevojke zbog nemogućnosti ulaska u brak.

Pozvao je vjernike na snažnu molitvu u obiteljima, te izgradnju vlastite životne kuće u najboljoj namjeri i uz vrednote koje su neprolazne.

Propovjednik je spomenuo i mučki ubijenu dvojicu fratara u Župi Kočerin fra Valentina Zovku i fra Andriju Topića i sve pozvao da nikad ne zaboravimo na zločin koji je počinjen njima i vjernome puku.

Po završetku misnoga slavlja župnik fra Mario je zahvalio sudionicima programa i vjernome puku koji u velikome broju dolaze i čuvaju uspomenu na poginule i nestale

Kopirati
Drag cursor here to close