Goranci

Gromovi posjetili Memorijalni centar Groblje mira na Bilima

Članovi Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi položili su vijenac pokraj središnjeg križa na Groblju mira.
Kultura / Vjera | 17. 10. 2022. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi na trodnevno putovanje pod motom Južno bojište – godine ponosa, pošli su s dva autobusa iz Zaboka, Novog Zagreba, Siska, Petrinje i Karlovca.

Prvog dana su boravili u livanjskom kraju. U Rujanima i Čelebiću položili su vijence i upalili svijeće u spomen svojim poginulim suborcima, te se prisjetili svoga ratnog puta.

Drugi dan posjetili su Gornji Brgat i Dubrovnik, a u nedjelju su ovi veterani legendarne 2. gardijske brigade HV-a “Gromovi” posjetili Memorijalni centar Groblje mira na Bilima, navode iz ovoga Memorijalnog centra.

Goste su dočekali djelatnici Memorijalnog centra na čelu s predsjednikom Odjela za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a, gospodinom Milom Pušićem.

Članovi Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi na čelu s predsjednikom Udruge Ivanom Krupecom položili su vijenac pokraj središnjeg križa na Groblju mira.

Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća kratkom molitvom prisutni su odali počast svim žrtvama ratova, navode iz Memorijalnog centra Groblje mira na Bilima.

Kopirati
Drag cursor here to close