Blagdan

Grad Mostar čestita Bajram: Neka i ovaj blagdan bude još jedna od poveznica u našoj različitosti

''Neka i ovaj blagdan bude još jedna od poveznica u našoj različitosti i želim vam da ga provedite u ozračju mira, dobrom zdravlju, vjerničkoj i obiteljskoj sreći. Bajram Šerif Mubarek Olsun", stoji u čestitki gradonačelnika Mostara.
Kultura / Vjera | 20. 04. 2023. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić uputio je čestitku svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u povodu Ramazanskog Bajrama.

"Uime Grada Mostara i u svoje osobno ime čestitam svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski Bajram.

Neka plemenita simbolika posta i odricanja bude poticaj radosti darivanja, praštanja i prijateljstva.

Neka i ovaj blagdan bude još jedna od poveznica u našoj različitosti i želim vam da ga provedite u ozračju mira, dobrom zdravlju, vjerničkoj i obiteljskoj sreći.

Bajram Šerif Mubarek Olsun", stoji u čestitki gradonačelnika Mostara.

I predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić čestitao je Ramazanski Bajram svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

"Nakon posebnog osjećaja ramazanskih dana koje smo doživjeli u Mostaru, okupljanja oko izvornih vrijednosti muslimana ovog podneblja, prisutnosti običaja i tradicije Ramazana u našim mahalama i kućama, ibadeta kojem smo u ovim danima posebno pripadali svojim duhom i djelovanjem, u povodu dolaska Ramazanskog bajrama želim da u duhu kulturnih i vjerskih vrijednosti našeg naroda, u zdravlju i obiteljskom miru dočekamo Ramazanski bajram.

Neka nam Bajram donese mudrost i snagu da se nastavimo vladati po dobrim i plemenitim običajima muslimana, da nas vjera nastavi okupljati u jedinstvu i dobročinstvu zajednice, razbistri dušu i um za potrebom jedinstva i zajedništva u svim ovozemaljskim izazovima, podsjeti na važnost međusobne podrške i pomoći, brige i viteštva za nezaštićenog i slabijeg, te uveliča nadu i nadahnuće u mogućnosti pravednijeg i boljeg života.

Svim muslimanima još jedanput Bajram šerif mubarek olsun", stoji u čestitki.

Kopirati
Drag cursor here to close