Ramazanska poruka

Fazlović: Dobrim ramazanskim djelima olakšati onima kojima je pomoć potrebna

Kultura / Vjera | 03. 06. 2016. u 12:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mjesecu ramazanu počelo je objavljivanje Kur'ana, Upute za ljude, Jasnih dokaza, Prave staze i lučenja Istine od neistine - naveo je muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović u ramazanskoj poruci, naglasivši da je Gospodar svjetova time uzdigao ovaj mjesec iznad ostalih i svoje brojne blagodati ljudima upravo u njemu darovao.

Napominje da je u blagoslovljenom ramazanskom vremenu Allah ljudima obznanio zapovijed da uče, da se obrazuju, da to čine u Njegovo ime, kako ne bi zastranili i iskusili bolne posljedice svojih grijeha.

''Zato neka blagoslovljenost ovog mjeseca potakne da dublje spoznamo važnost naše zemaljske misije koju kao muslimani imamo: da širimo mir i dobro u svojim obiteljima, u zajednici u kojoj živimo u našem društvu i među svim ljudima'', kazao je muftija Fazlović.

Kako je poručio, neka post osvježi i osnaži tijelo i duh, a namazi i drugi ibadeti učvrste u ustrajnom hodu k dobru.

Muftija Fazlović ističe da je Poslanik alejhiselam bio u ovom odabranom mjesecu najdarežljiviji čovjek, dodavši da u svim dobrima ovog svijeta koja su data čovjeku, udio imaju i drugi, naglasivši da je to "volja Onoga koji dariva i da je u tome kušnja za ljude".

''Stoga, nipošto ne smijemo zaboraviti da našim dobrim ramazanskim djelima olakšamo i popravimo stanje siromašnih, iznemoglih, bolesnih i drugih, kojima je naša pomoć potrebna'' poručio je Fazlović.

Kopirati
Drag cursor here to close