Kaže Papa

Dok traje pandemija "nitko neće ostati bez posla" u Vatikanu

"Vi ste ono najdragocjenije!", istaknuo je Sveti Otac u velikoj dvorani krcatoj zaposlenicima koji su nosili zaštitne maske.
Kultura / Vjera | 21. 12. 2020. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok traje pandemija koronavirusa "nitko neće ostati bez posla" u Vatikanu, istaknuo je u ponedjeljak papa Franjo čestitajući Božić oko 4000 zaposlenika Svete Stolice i njihovim obiteljima.

"Vi ste ono najdragocjenije!", istaknuo je Sveti Otac u velikoj dvorani krcatoj zaposlenicima koji su nosili zaštitne maske.

"Nitko ne smije izgubiti posao" ili primati umanjenu plaću u ovo "teško" i "naporno" vrijeme, dodao je Papa. "Nitko ne smije trpjeti grube gospodarske posljedice ove pandemije", istaknuo je.

Najmanja država na svijetu, ostavši bez mnogih prihoda - napose onih unosnih od prodaje ulaznica za Vatikanske muzeje koji su trenutačno zatvoreni - želi isplaćivati cijelu plaću svojim zaposlenicima u vrijeme epidemije covida-19 jer ne raspolaže fondom za nezaposlene.

"Ovaj Božić je Božić pandemije, zdravstvene, gospodarske, društvene pa i crkvene krize koja je pogodila čitav svijet", rekao je nešto ranije Papa, uputivši čestitke Rimskoj kuriji (središnja uprava Crkve).

Papa je u ponedjeljak pozvao crkveni vrh da se više skrbi za siromašne i dugo je kritizirao njegovu sklonost "sukobu" koji je "samo traćenje snage i prigoda za zlo".

Vraćajući se na jednu od svojih najdražih tema, pozvao je prelate da se distanciraju od "klevetanja".

Papa Franjo je istaknuo da "razumjeti Crkvu u kategorijama sukoba - desno-lijevo, liberali-konzervativci - krnji, polarizira, izopačuje i iznevjerava njezinu pravu narav", prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close