Sastanak u ordinarijatu

Čović i biskup Palić razgovarali o izbornim procesima

Današnji susret poslužio je kao prilika da Čović i biskup Palić razgovaraju o nizu tema.
Kultura / Vjera | 30. 11. 2020. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U biskupskom ordinarijatu u Mostaru u ponedjeljak, 30. studenog susreli su se predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović i mostarsko – duvanjski biskup, Petar Palić, apostolski upravitelj Trebinjsko – mrkanske biskupije.  

Današnji susret poslužio je kao prilika da Čović i biskup Palić razgovaraju o nizu tema, poput izazova epidemije korona virusa i mjera koje se donose u posljednje vrijeme i refleksijama na svakodnevni život, socioekonomskim pitanjima prouzročenim pojavom epidemije, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Danas je i početak adventa koji za katolike u Bosni i Hercegovini ima posebno značenje i početak božićnog slavlja koji će ove godine zbog svih okolnosti morati biti prilagođen.

Biskup Palić predstavio je i aktivnosti oko nedavno otvorenog Biskupskog centra te preostalim fazama završetka ovog važnog projekta te drugim aktivnostima koje biskupija planira realizirati u sljedećem razdoblju.

Također, Čović i biskup Palić razgovarali su i o izbornim procesima i aktivnostima koji slijede u gradu Mostaru, gdje se konačno nakon 12 godina, vraća demokratsko pravo građanima Mostara.

I Čović i biskup Palić složili su se kako su demokratski procesi uvijek važna stvar u svim sredinama te kako u fokusu, nakon okončanja tih aktivnosti, moraju biti sve kategorije društva, osobito oni socijalno najugroženiji.

''Grad na Neretvi treba postati primjer brige o svima, kao jedina multikulturalna sredina u Bosni i Hercegovini i biti grad koji ujedinjuje i spaja što je temelj kršćanskog učenja'', zaključeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close